Hindistan'da Çocuk İşçiler Baskın Sonucu Kurtarıldı - Son Dakika
Dünya

Hindistan'da Çocuk İşçiler Baskın Sonucu Kurtarıldı

Hindistan'da, ABD'nin Mağazalar Zinciri Gap'e Hazır Giyim Tedarik Eden Bir Tekstil Fabrikasına Yapılan Baskında 14 Çocuk İşçinin Kurtarıldığı Belirtildi.

30.10.2007 12:06

Hindistan'da, ABD'nin mağazalar zinciri GAP'e hazır giyim tedarik eden bir tekstil fabrikasına yapılan baskında 14 çocuk işçinin kurtarıldığı belirtildi.

Çocuk işçilerin rehabilitasyonu için faaliyet gösteren özel bir vakfın medyaya yaptığı açıklamanın ardından düzenlenen baskında kurtarılan ve yaşları 9 ila 16 arasındaki değişen çocukların günde 15 saat çalıştırıldığı ifade edildi. Vakıf yetkilisi Bhuwan Ribhu, bir odada yaşayan çocuklardan bazılarının hasta olduğunu ve çok düşük ücretlerle çalıştırıldıklarını belirtti.

Bu arada Indian Express gazetesine konuşan 12 yaşındaki Haseebul isimli çocuk işçi, sadece sabah ve akşam yemekleri için yarım saat mola yapmalarına izin verildiğini söyledi. 15 yaşındaki bir başka çocuk işçi ise, "Burada çok uzun süre önce stajyer olarak işe başladım. Ancak aldığım ücret hala aylık 400 rupiyi (10 dolar) geçmiyor" dedi.

Vakıf yetkilileri, rehabilitasyondan geçirilecek çocukların Batı Bengal'deki ailelerinin yanına gönderileceklerini kaydetti.

Öte yandan Hindistan Ticaret Bakanı Nath, Hindistanlı tedarikçilerin, GAP yetkililerinin başkentteki tekstil fabrikalarını gezerek üretimlerinden dolayı fabrika yöneticilerini övdüğünü söyledi.

Resmi verilere göre Hindistan'da 12.6 milyon çocuk çok çeşitli işlerde yardımcı olarak çalıştırılıyor. Ancak insan hakları eylemcileri bu rakamın 60 milyonu bulabileceğini kaydediyor.

Yetkililer, ailelerinden meslek sahibi olacakları vaat edilerek alınan çocukların ucuz işgücü nedeniyle çalıştırıldığını ifade ediyor.

(AFP-İB-İB-ÖZ-D)

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hindistan'da Çocuk İşçiler Baskın Sonucu Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement