Hizan'da Kız Çocuklarının Okuması İçin Seferberlik - Son Dakika
Eğitim

Hizan'da Kız Çocuklarının Okuması İçin Seferberlik

Hizan\'da Kız Çocuklarının Okuması İçin Seferberlik

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde Kaymakam Mustafa Adil Tekeli Başkanlığında Kurulan 30 Kişilik Bir Ekip, Okula Gitmeyen Kızların Okula Kazandırılması İçin Seferberlik Başlattı.

01.12.2010 19:21

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde Kaymakam Mustafa Adil Tekeli başkanlığında kurulan 30 kişilik bir ekip, okula gitmeyen kızların okula kazandırılması için seferberlik başlattı. İlk günde 30 kız çocuğunun ailesi ikna edilerek kızların okula başlaması sağlandı. Kaymakam Tekeli, çalışmaların tüm köy ve mezralarda yapılacağını söyledi.

Kaymakam Mustafa Adil Tekeli başkanlığındaki ekipte, SP'li Hizan Belediye Başkan Vekili Meliha Durbak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Demirel, İlçe Müftüsü Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemalettin Güngör öğretmenler ve kurum amirleri bulunuyor. Kızların okula kazandırılması için adeta seferberlik başlatan 30 kişilik ekip belirledikleri köylere tek tek gidip, ailelelerle görüşüyor. İlk günde 20 köy ve 5 mezrada ev ev dolaşan ekip 30 kız çocuğunun ailesini ikna ederek kızların okula başlamasını sağladı.

Yapılan çalışmalarda Kaymakam Mustafa Adil Tekeli okayamayan kız öğrencilire her türlü desteğin verileceğini ayrıca barınmaları için yurtlarının olduğunu söyledi. İlçe Müftüsü Mustafa Kaya ise kızların okutulmamasının dini açıdan da sakınca oluşturduğunu ve Allah'ın ilk emrinin "Oku" olduğu hatırlatıldı. Kaymakam Tekeli, bütün kız çocuklarının okula kazandırılması için çalışmaların aralıksız süreceğini ve ailelerin de kendilerine yardımcı olmasını istedi. Daha sonra ikna edilen kızlar bir minibüsle Hizan İlçe merkezine götürülürken, bazı aileler de kızlarını kendileri okula getireceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Hizan'da Kız Çocuklarının Okuması İçin Seferberlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement