Hollanda'da Türk Aile, Ellerinden Alınan Çocuklarını İstiyor - Son Dakika
Dünya

Hollanda'da Türk Aile, Ellerinden Alınan Çocuklarını İstiyor

Hollanda'nın Lahey kentinde oturan Kayserili 48 yaşındaki Sultan ile 69 yaşındaki Ahmet Elkıran çifti, Hollanda Gençlik Dairesi tarafından 4 yıl önce küçük oğullarının ellerinden alındığını ve cezaevini andıran bakım evinde kötü koşullarda...

27.03.2013 12:18

Hollanda'nın Lahey kentinde oturan Kayserili 48 yaşındaki Sultan ile 69 yaşındaki Ahmet Elkıran çifti, Hollanda Gençlik Dairesi tarafından 4 yıl önce küçük oğullarının ellerinden alındığını ve cezaevini andıran bakım evinde kötü koşullarda tutulduğunu iddia etti.

Sultan- Ahmet Elkıran çifti, 2009 yılında kendilerinden alınan, şu an 14 yaşında olan oğulları Onur'un tekrar kendilerine verilmesi için, yetkililerden yardım istedi. Elkıran ailesi, oğulları Onur'un yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Enschede kentinde her tarafı tellerle çevrili bir bakım evinde tutulduğunu ve ziyaret için gidildiğinde, açılan bir çok kapının tekrar kilitlendiğini anlattı. Çocuklarının 'Okulda yaramazlık yaptığı' gerekçe gösterilerek, görevlendirilen yetkili raporu ardından kendilerinden alındığını belirten baba Ahmet Elkıran, şöyle edi:

"Bir kötülüğümüz olmadı. Doktor raporlarında da olumsuz bir şey de yoktu. Ama çocugumuzu zorla elimizden aldılar. Mahkeme davayı her 6 ayda erteleyip duruyor. Çocuğun durumu da hiç iyiye gitmiyor. Bir an önce oğlumuza kavuşmak istiyoruz."

Ahmet Elkıran ile yaptığı ikinci evliliğinden sonra doğan oğulları Onur'un kendilerinden alınmasını içine sindiremediğini ve bunun üzüntüsü ile deprasyona girdiğini belirten anne Sultan Elkıran, şöyle dedi:

"Hollanda bir parça ekmek verdi, karşılığında bizi paramparça etti. Çocuğumuzu bizden ayırdı. 4 yıldır üzüntüden sağlığım bozuldu, psikoloji ilaçları alıyorum. Evimizde, hiçbir düzensizlik yoktu neden aldılar oğlumuzu?"

Oğlunun boş odasını gösteren anne Sultan Elkıran, oğlunun duvarda asılı fotoğrafına bakarak gözyaşları içinde, "Oğlum insan mı öldürdü ki üzerine kapılar kilitleniyor. Sürekli oğlumun odasına bakıyor ve her gün yolunu gözlüyorum. Bu acıya daha fazla dayanamayacağım. Türk makamların bize yardımcı olmasını bekliyoruz."

Sultan-Ahmet Elkıran çiftinin 22 yaşındaki Fatih ve 24 yaşında Serdal adında iki oğlu daha bulunuyor. Baba Ahmet Elkıran, Onur'un okuduğu okulda yaramazlık yaptığı iddia edilerek Gençlik Dairesi yetkililerinin, kendilerini izlemesi için bir yetkili görevlendirdiğini; yetkilinin gözetim ardından aileye, iyi Hollanda dilini bilmediklerini belirtmelerine rağmen, Hollandaca bir metin imzalattıklarını ve ardından oğullarını aldıklarını belirtti. Her ikisi de malulen emekli olan çift, oğullarını ayda bir ya da ikikez görebildiklerini belirtirken; Türk makamlarından kendilerine yardım etmelerini isteyerek, çocuklarını kendilerine kavuşturmalarını bekliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Hollanda'da Türk Aile, Ellerinden Alınan Çocuklarını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement