İdil'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

İdil'deki Terör Saldırısı

Şırnak'ın İdil ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen Uzman Çavuş Burak Güneş'in Pendik'deki babaevine yas hakim. Güneş'in Kavakpınar Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'ndeki babaevinin bulunduğu sokak, acı haberin öğrenilmesi üzerine Türk bayraklarıyla donatıldı.

19.02.2016 00:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın İdil ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen Uzman Çavuş Burak Güneş'in Pendik'deki babaevine yas hakim.

Güneş'in Kavakpınar Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'ndeki babaevinin bulunduğu sokak, acı haberin öğrenilmesi üzerine Türk bayraklarıyla donatıldı.

Amca Eyüp Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin vefat ettiğini akşam namazından sonra öğrendiğini söyledi.

Burak'ın nişanlı olduğunu, mayısta düğününün yapılacağını belirten Güneş, "Vatanımız, milletimiz sağolsun. Biz Allah'ın birliğine ve vatanımızın bütünlüğüne inanmış insanlarız. Dolayısıyla şehitlerimiz olmasa biz bugün yaşamıyor olacaktık" dedi.

Arkadaşlarını yalnız bırakmadı

Güneş, yeğeninin Güneydoğu'daki olaylar dolayısıyla bir süre görev yerine gidemediğini ifade ederek, şunları anlattı:

"Dedim ki, 'Bunda da bir hikmet var oğlum, gel istifa et.' Bana dedi ki, 'Amca, eğer normal zamanda sen bana bunu deseydin, ben seni kırmazdım, hemen istifa ederdim ama bugün benim arkadaşlarım orada, benim vatanıma bir savaş açılmış, bunu senden duymamış olayım.' O cümlesi artık bizi her türlü bağladı. Ağabeyimin tek evladıydı. Bizim canımız, ciğerimizdi. Sözün bittiği yerdeyiz. Ancak şunu da görmemiz lazım. Bu memlekette şehit olanlar elhamdülillah dualarla on binlerle uğurlanıyor. Allah vatanımızın birliğini bozmasın, onlara fırsat vermesin diyorum. Bu sadece PKK davası da değil, hepimiz görüyoruz. Uluslararası güç topyekun üzerimize saldırıyor. Allah şehitlerimizin yüzü hürmetine inşallah onları kahrı perişan edecek."

Şehit Güneş'in cenazesinin, bugün Pendik Dumankaya Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrasında defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İdil'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement