İgmd: Ankara Duy Sesimizi - Son Dakika
Güncel

İgmd: Ankara Duy Sesimizi

İgmd: Ankara Duy Sesimizi

İgmd Başkanı Cihangir Onger, Kendilerini Ticaretin "Kunta Kinte'leri Olarak Tanıtarak, "100 Yıldır İlk Defa Mesleğimiz Böyle Dibe Vurdu. Mesleğimiz Üzerinde Oyunlar Oynanıyor.

28.01.2011 17:01

İGMD Başkanı Cihangir Onger, kendilerini ticaretin "Kunta Kinte'leri olarak tanıtarak, "100 yıldır ilk defa mesleğimiz böyle dibe vurdu. Mesleğimiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Ankara duy sesimizi" şeklinde sitem etti.

İSTANBUL İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği(İGMD), gümrüklerle ilgili sorunların artması ve sıkıntılarının çözüme kavuşamaması nedeniyle haklarını en demokratik şekilde arayabilmek için sokakta eylem yaptı. İGMD Başkanı Cihangir Onger, gümrüklerdeki kaçakçılığın önlenmesinin önündeki en önemli meslek grubu olduklarının altını çizdi. Onger, "100 yıldır ilk defa mesleğimiz böyle dibe vurdu. Mesleğimiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Ankara duy sesimizi" dedi.

İGMD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Karaköy'deki katlı otopark önünde toplanan İGMD üyelerine seslenen Başkan Cihangir Onger, yaşadıkları sorunlar nedeniyle ticaretin "Kunta Kinte'leri haline geldiklerinin altını çizerek, gümrüklerde yaşanan sorunlardan şikayet etti. Dernek olarak oda olmak istediklerini ve bunun için 10 yıldır beklediklerini vurgulayan Onger, bununla ilgili yasanın başbakanlıkta beklediğini ancak bir türlü TBMM'de gündeme gelmediğini hatırlattı.

- 2 BİN 900 STAJYER SINAV BEKLİYOR-

Oda olamamaları nedeniyle meslekleri ile ilgili sınavları da yapamadıklarını belirten Onger, "Tıp tahsilinden bile uzun süren yüksek okul ve staj dönemi olan 10 yıllık süreç, sınav açılmaması sebebiyle daha şimdiden 12 yıla uzamıştır. Dış ticaretin büyüyen hacmi ve iş yoğunluğu dolayısıyla yetkili personel bulmakta zorlanan şirketlerimiz had safhada sıkıntı çekmektedir. Artan işlem hacmine yetişemiyoruz. Buna rağmen 2 bin 900 stajyer sınav açılmadığından mesleki haklarını elde edememektedir. Biz istiyoruz ki sınavımızı yapalım" ifadelerini kullandı.

- ASGARİ ÜCRET UYGULAMASI KEVGİRE DÖNDÜ-

Dertlerinin hukuk içinde kalarak haklarını korumak olduğunu ifade eden Onger, mesleklerinde asgari ücret uygulamasının başlamasına rağmen burada da kendilerinin dışında tüm kurumların söz sahibi olduğunu anımsatarak bu sistemin de kevgire döndüğünü vurguladı. 65 yaş üzeri meslektaşlarının da çalışabilmeleri için devlet hastanelerinden sağlık raporu alma zorunluluğu getirilmesinin haksızlık olduğunu belirten Onger, "65 yaş üzerindeki doktor, avukat sağlık raporu almasına gerek kalmadan mesleğini yapabiliyor. Bizler maalesef yapamıyoruz. Bin meslektaşımız hastane kapılarında sağlık raporu için bekliyor. Bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz" dedi. Onger, yolsuzluklarla kendilerinin de mücadele ettiklerinin altını çizerek, yetkililerin haklarını teslim etmesini beklediklerini söyledi. İGMD üyeleri daha sonra alkışlarla İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü önüne kadar alkışlarla yürüyerek taleplerini dile getirdiler.(ANKA)

(EBR/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İgmd: Ankara Duy Sesimizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement