İl Emniyet Müdürü Kaya'dan Sgc'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İl Emniyet Müdürü Kaya'dan Sgc'ye Ziyaret

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya Gazeteciler Cemiyetini (SGC) ziyaret etti.

06.02.2018 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya Gazeteciler Cemiyetini (SGC) ziyaret etti.

Ziyarette çalışmalar hakkında SGC Başkanı Sezai Matur'dan bilgi alan Emniyet Müdürü Kaya, güvenlik ve emniyet tedbirleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü ile Karapürçek ve Akyazı ilçe müdürlüklerinin hizmet binalarının projelerinin onaylandığını aktaran Kaya, "İl Emniyet Müdürlüğümüzün yeni binası Maltepe Mahallesi'nde 33 dönüm arazisi bulunan Bayındırlık İl Müdürlüğünün yıkılan eski binasının yerine yapılacak. Yeni binaya taşındıktan sonra, İl Emniyet Müdürlüğümüzün mevcut binasının nasıl değerlendirileceğine henüz karar vermedik." dedi.

Sakarya'da gece bekçiliği için bin kişinin müracatta bulunduğunu anlatan Kaya, bu kadroya 150 kişinin alındığını, güvenlik soruşturmalarının ardından ikişer kişilik ekipler şeklinde göreve başlayacaklarını bildirdi.

Gece bekçilerinin ilk etapta Adapazarı merkez ilçe olmak üzere Erenler, Arifiye ve Serdivan'da göreve başlayacakları bilgisini paylaşan Kaya, şöyle konuştu:

"Adapazarı'nda 80 gece bekçisi görev alırken, geri kalan 70 gece bekçisi ise kalan 3 ilçeye dağılım yapılacak. Bu bekçilerimiz devletin kadrolu güvenlik kolları olarak görev yaparken, güvenlik güçlerine destek verecekler. Gece bekçilerine polislerimiz de gerektiği yerde destek verecek. Bunlar mahallede yaya olarak gezecek. Gün batımından doğumuna kadar görev yapacak olan gece bekçilerimiz, göreve başlamadan özel harekat polisleri tarafından önce teorik ve uygulamalı eğitimden geçecek. Bekçiler, ilk etapta polis eşliğinde göreve çıkacak."

"Hırsızlar polislere zimmetlendi"

Hırsızlıkla mücadele çalışmalarında kararlı olduklarını vurgulayan Kaya, yeni uygulamaya koydukları hırsızların polislere zimmetlenmesi hakkında şunları dile getirdi:

"Geçmişte çok sayıda hırsızlık olayına karışmış, haklarında kesilmiş cezası olan ve halen pek çok suçtan aranması olan firar durumdaki 924 şahısı gruplara ayırarak, bu şahısları polis ekiplerine zimmetledik. Bu uygulama ile harekete geçen Asayiş Şube ekiplerimiz bir ayda tam 300 kişiyi yakaladı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İl Emniyet Müdürü Kaya'dan Sgc'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement