İnal Batu, DYP'ye Katıldı - Son Dakika
Güncel

İnal Batu, DYP'ye Katıldı

İnal Batu, DYP\'ye Katıldı

CHP'den İstifa Eden Hatay Milletvekili İnal Batu, Düzenlenen Törenle DYP'ye Katıldı.

30.04.2007 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den istifa eden Hatay Milletvekili İnal Batu, düzenlenen törenle DYP'ye katıldı.

Batu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok çetin bir dönemden geçtiğini belirterek, hükümetin laiklik karşıtı akımları desteklediğini iddia etti.

Batu, etnik bölücü terörün, yabancı düşmanlığının yoksulluk ve yolsuzluğun, ideolojik kadrolaşmanın ilerlediğini savundu.

Sokakların, halkın rahatlıkla dolaşabildiği yerler olmaktan çıktığını, yabancı basında iki Türkiye görüntüsünün egemen olduğunu, milyonların sokaklara döküldüğünü ifade eden Batu, Cumhurbaşkanını seçemeyen ve konunun mahkemeye taşındığı bir Türkiye tablosunun ortaya çıktığını söyledi.

Batu, iktidar ile ana muhalefet arasında yıllardır süregelen kamplaşmanın da bu etkenler arasında yer aldığını anlatarak, ''Bu çetin sorunların üstesinden gelebilecek, ülkeyi bir demokrasi, huzur ve istikrar ülkesi haline getireceğine inandığım DYP'ye girme kararını aldım. En doğru tercihi yaptığımdan hiçbir kuşkum yok'' dedi.

DYP'nin, gerilimi ortadan kaldırma, ülkede yeniden hoşgörü ortamı yaratma üslubuna da sahip olduğunu ifade eden Batu, ''En güzel umutlarla, en taze heyecanlarla DYP'ye girmiş bulunuyorum'' diye konuştu.

DYP Genel Başkanı Ağar da siyasetin gücünü millet eliyle yeniden egemen kılacak arayış içinde olduklarını anlatan Ağar, Batu'nun özellikle dış politikada katkıda bulunacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından DYP Genel Başkan Yardımcısı emekli büyükelçi Nüzhet Kandemir, Batu'ya parti rozetini taktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnal Batu, DYP'ye Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement