İngiltere'de Cami Yakınında Patlama - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Cami Yakınında Patlama

Olayda ölen ya da yaralanan olmadı İngiliz polisi patlamayı "terör olayı" olarak değerlendiriyor

12.07.2013 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de Batı Midlands bölgesinde bir caminin yakınında patlama meydana geldi.

Tipton şehrinde Binfield Sokağı'nda yerel saatle 13.00'de meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmazken polis olayı, "terör olayı" olarak değerlendirdiğini ve soruşturma yürüttüğünü açıkladı.

Polis patlamanın ardından bölgeyi kordon altına alırken, olayın görgü tanıkları çok büyük bir patlama sesi duyduklarını ve ardından etrafa saçılan moloz parçaları gördüklerini aktardı. Bölgede çok sayıda Pakistan asıllı kişinin yaşadığı belirtildi.

İngiltere'de bir askerin önceki ay öldürülmesinin ardından ülkede Müslümanlara yönelik saldırıların artması dikkati çekiyor. Londra'nın kuzeyinde geçen ay başında Somalilere ait bir cami kundaklanmış, yine geçen ay Redditch şehrindeki bir caminin üzerine gamalı haç motifiyle ırkçı ifadeler içeren duvar yazısı yazılmış, Batı Midlands bölgesinde de bir caminin yakınında şüpheli paket bulunmuştu.

İngiltere'de Müslümanlara ve Müslümanlığın yayılmasına karşı çıkan aşırı sağcı "English Defence League" (İngiliz Savunma Ligi) adlı grup, İngiliz asker Lee Rigby'nin Woolwich'de öldürülmesinin ardından ülke genelindeki protestolarını arttırdı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Cami Yakınında Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement