İnternetten 'Uygun Fiyata' Vietnamlı Gelin Satışı - Son Dakika
Dünya

İnternetten 'Uygun Fiyata' Vietnamlı Gelin Satışı

İnternetten \'Uygun Fiyata\' Vietnamlı Gelin Satışı

Çin'de bir alışveriş sitesindeki sıradışı ürün ilanı ortalığı karıştırdı. 4 bin 500 TL'ye Vietnamlı gelin satışı alışveriş sitesini zor durumda bıraktı.

18.11.2015 10:42  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in alışveriş sitelerinden Taobao'da 'Yalnızlar Günü' alışveriş festivalinde hiç alışık olmadık bir ürün ilanı ortalığı karıştırdı. "Vietnamlı gelinler, çok çok düşük fiyata satışta 9,998 yuan ( 4 bin 300 TL )" ilanı ve bu ilana bağlı olarak dönen "Sadece 9,998 yuana evinize güzel bir gelin getirin" reklamı ünlü alışveriş sitesini zor durumda bıraktı.

İLAN KALDIRILDI

Satıcı, Wang Xiao Xi's Gift Shop ismiyle sitede son bir ay içinde 2 bin 500 başka çeşit ürün sattığı ile övünürken, en çok sattığı ürünün tanesi 1,6 yuandan çorap olduğu görüldü. Sitede verilen 'Vietnamlı gelinler' ilanı, öğleden sonra saat 16:30 civarında yayından kaldırıldı. İlanın site yönetimi tarafından mı kaldırıldığı, yoksa ilanı verilen gelinlerin mi satıldığı anlaşılamadı.


"VİETNAMLI GELİNLER" ÇİNLİ ERKEKLERE SATILIYOR

Çin'de 'Vietnamlı gelinler' toplumsal sorun halini almış durumda. Vietnamlı gelinler 20.000 yuan ile 100.000 yuan arasında değişen fiyatlarla Çinli erkeklere satılmakta. Geçmiş yıllarda polis bu tarz olayların üstüne gitmemekte, kanunen suç olmasına rağmen polis bu tarz kadın ticaretine göz yummaktaydı. Çin'in tek çocuk politikasından kaynaklanan problemin bir yansıması olarak 33 milyon hiç evlenmemiş genç erkek nüfusun, kendine eş adayı bulamayacak olması göz önüne alındığında olayın vahameti ortaya çıkıyor.

RUS VE UKRAYNALILAR DA VAR AMA 1. TERCİH VİETNAMLI GELİNLER

Sadece Vietnamlı değil, Rus, Ukraynalı, Belaruslu, Asyalı, Latin ve diğer milletlerden de kadınlar Çin'e getirilerek aynı şekilde Çinli erkeklere satılmakta. Vietnamlı kadınların başta tercih edilmesinin sebepleri; sadece ince ve güzel olmaları değil, kocalarına olan sadakatleri de onları Çinli erkekler nazarında daha sevimli kılıyor. Vietnamlı kadınların kendilerini kocalarına adamaları, bireysel hayat anlayışından ziyade aile kavramına önem vermeleri, kocalarının mutluluğunu ön planda tutmaları, sıkı çalışma ahlakları onları Çinli erkekler nazarında birinci tercih yapmakta.

ü;
Yine bir gazete ilanında da görüleceği üzere Vietnamlı gelinlerin satışı öncesinde ve sonrasında hususlarda belirtilmiş:

1. Bekaret Garantisi
2. 90 gün içinde teslimat garantisi
3. Ekstra ödeme yok
4. Eğer bir yıl içinde kaçarsa, yerine yenisi bedava

Son Dakika Dünya İnternetten 'Uygun Fiyata' Vietnamlı Gelin Satışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ülkücü: iyiymiş garantili 8 1 Yanıtla
  • ...: tüh yaa bize yok mu 6 3 Yanıtla
  • ooooooooooo: Bende isterim ???????? 1 0 Yanıtla

Advertisement