Irak Hükümeti: "Beklenen Karardı" - Son Dakika
Güncel

Irak Hükümeti: "Beklenen Karardı"

Irak Hükümeti, Duceyl Davasında Eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in Ölüm Cezasına Çarptırılmasını "Beklenen Karardı" Şeklinde Değerlendirdi.

05.11.2006 12:49

Irak hükümeti, Duceyl davasında eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in ölüm cezasına çarptırılmasını "Beklenen karardı" şeklinde değerlendirdi.

Şiilerin liderliğindeki koalisyon hükümetinin sözcüsü Ali El Dabbag, yaptığı açıklamada, "Bu kararın Saddam'ın hak ettiğinden az olduğunu, çünkü suçlarının daha büyük olduğunu ve daha başka bir cezanın mümkün olmadığını"söyledi.

Başbakan Yardımcısı Berham Salih, mahkemenin profesyonel ve adil olduğunu kanıtladığını ve Saddam'a Irak halkı karşısında 35 yıldır inkar ettiği adaletin verildiğini ifade etti.

Kararın, Irak tarihinin bu trajik ve kötü sayfasını kapatmasını beklediğini belirten Salih, Irak halkının bunu hiçbir zaman unutmaması ve hükümdarlığın yeniden yükselmesine izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Şii blokun lideri Abdülaziz El Hekim de Saddam'ın hükümdarlığının ve adaletsizliğinin sonsuza kadar bittiğini belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Sünni milletvekili ise "siyasi bir mahkemenin verdiği siyasi bir kararın" söz konusu olduğunu savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Hükümeti: 'Beklenen Karardı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement