Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Mersin'de, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesince düzenlenen etkinlikte bir araya gelenler, kadına yönelik şiddete karşı yürüdü.

25.11.2021 14:36  Güncelleme: 17:44

Mersin'de, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesince düzenlenen etkinlikte bir araya gelenler, kadına yönelik şiddete karşı yürüdü.

Ulu Camii önündeki meydanda toplanan grup, "Kadına şiddete karşı sıfır tolerans, sevgi yeşertir şiddet soldurur, kadına şiddet insanlığa ihanettir" yazılı dövizler taşıyıp Cumhuriyet Alanı'na kadar düdük çalıp slogan attı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, burada yaptığı konuşmada, kadına şiddete karşı gelişen toplumsal hassasiyet ve bilinçten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için alınması gereken tedbirleri araştırıp ona uygun eylem planları hazırladıklarını aktaran Topkaya, şiddete karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da kadının toplumun her alanında yer aldığını belirterek, "Şiddet uygulayan erkeklerin eğitilmesi ve bu şiddetten uzaklaştırılabilmesi için gerekirse hapsedilmesi gerek. Eğer eğitim ve tedavi olmuyorsa çok uzun süreler tecrit edilmesi gerek. 'Şiddete sıfır tolerans' diyoruz. Kadına kalkan eller kırılsın. Şiddete karşıyız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balon uçuruldu.

AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, kadına yönelik şiddete tepki göstermek için ellerinde taşıdıkları dövizlerle Cumhuriyet Alanı'nda bir araya geldi.

Partinin Kadın Kolları İl Başkanı Aysel Mavioğlu Öner, burada yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Öner, AK Parti'nin kurulduğu ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede "reform" niteliğinde adımlar attığını belirterek, şöyle konuştu:

"2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz; seçim beyannamemizden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik. Bizim medeniyetimiz kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok. Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz."

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yaptı.

Merkez Başkanı Av. Arzu Günay, Mersin Adliyesi'ndeki baro binasında yaptığı açıklamada, kadın yönelik şiddetin tüm dünyada artış gösterdiğini ifade ederek, şiddete karşı kararlılıkta mücadele ettiklerini kaydetti.

Basın açıklamasına, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir ve avukatlar da katıldı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement