Kale Direğine 270 Bin YTL Tazminat - Son Dakika
Güncel

Kale Direğine 270 Bin YTL Tazminat

Bursa'da Bir İlköğretim Okulunun Bahçesindeki Seyyar Kale Direğinin Üzerine Devrilmesi Sonucu Ağır Yaralanarak Gözlerini Kaybeden 16 Yaşındaki Öğrenciye Devlet 270 Bin YTL Tazminat Ödeyecek.

23.12.2007 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bir ilköğretim okulunun bahçesindeki seyyar kale direğinin üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanarak gözlerini kaybeden 16 yaşındaki öğrenciye devlet 270 bin YTL tazminat ödeyecek.

Edinilen bilgiye göre, Merkez Osmangazi ilçesi Molla Fenari İlköğretim Okulu 7-A sınıfı öğrencisi Mehmet Belin, beden eğitimi dersinde verilen teneffüs molasında okul bahçesine çıktı. Bahçede arkadaşlarıyla oynayan 14 yaşındaki Belin, bahçedeki seyyar kale direklerine asılmaya başladı. Bir süre önce kaynağı kırılan kale direği genç öğrencinin üzerine devrildi. Ağır yaralanan Mehmet Belin, Müdür Yardımcısı Hüseyin Yardımcı ve beden eğitimi öğretmeni Mehmet Bozkurt tarafından Devlet Hastanesi'ne

kaldırıldı. Uzun süren tedavi sonucu hayati tehlikeyi atlatan Mehmet Belin, ancak bir gözünü tamamen, diğer gözünü yüzde 90 oranında kaybetti.

Bursa 3. İdare Mahkemesi'ne tazminat davası açan Belin'in ailesi, 2 yıl süren hukuk mücadelesini kazandı. Bursa Valiliği Belin'in gözlerine karşılık 270 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi. Gözlerini kaybettiği için eğitimine devam edemeyeceğini söyleyen genç çocuk, "Evden çıkamıyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Evde oturmaktan canım sıkılıyor. Artık benim için her yer karanlık. Bazı günler yalnız kaldığımda ağlıyorum. Tedavi olup iyileşmeyi çok isterdim" dedi.

(RF-CMH-ÖZ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kale Direğine 270 Bin YTL Tazminat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement