Kandilli Rasathanesi uyardı: Enerji bir gün dışarı çıkacak, gitgide de o sona yaklaşıyoruz - Son Dakika
Dünya

Kandilli Rasathanesi uyardı: Enerji bir gün dışarı çıkacak, gitgide de o sona yaklaşıyoruz

Kandilli Rasathanesi uyardı: Enerji bir gün dışarı çıkacak, gitgide de o sona yaklaşıyoruz

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara'daki olası deprem için "Burada bir enerji birikiyor ve bu enerji bir gün dışarı çıkacak. Ne zaman olacağını maalesef bilmiyoruz. Ama olacağını ve gitgide de o sona yaklaştığımızı söyleyebilirim" dedi.

27.09.2019 16:45  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Anadolu plakası ortalama her sene 2,5 santimetre batıya doğru kayıyor. Burada bir enerji birikiyor ve bu enerji bir gün dışarı çıkacak. Ne zaman olacağını maalesef bilmiyoruz. Ama olacağını ve gitgide de o sona yaklaştığımızı söyleyebilirim. Ama zaman vermemiz mümkün değil." dedi.

Özener, Kandilli Rasathanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, dün 13.59'da Silivri'nin güneyinde yaklaşık 20-25 kilometre açığında 5,7 büyüklüğünde, yaklaşık 13 kilometre derinlikte, 24 Eylül'de de 4,7'lik deprem meydana geldiğini hatırlattı.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Kandilli Rasathanesi uyardı: Enerji bir gün dışarı çıkacak, gitgide de o sona yaklaşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement