Kanlı Korsan (Captain Blood) Fragman - Son Dakika
Sinema

Kanlı Korsan (Captain Blood) Fragman

Michael Curtiz gibi bir ustanın yönettiği olağanüstü bir korsanlık macerası olan Kanlı Korsan, ilahi bir çekiciliğe sahip Errol Flynn'i bir gecede yıldızlaştırdı.

28.08.2013 15:36

Michael Curtiz gibi bir ustanın yönettiği olağanüstü bir korsanlık macerası olan Kanlı Korsan, ilahi bir çekiciliğe sahip Errol Flynn’i bir gecede yıldızlaştırdı. Onun vahşi cazibesinden derinden etkilenen Jack Warner, Robert Donat’ın rolü reddetmesi üzerine, Flynn’e teklif götürmüştü. Kanlı Korsan, Flynn’in taşkınlığını ve atletik seksapelini soylu güzelliğiyle büyüleyici bir biçimde tamamlayan Olivia de Havilland’la birlikte rol aldığı bir dizi hoş romantik tarih filminin de ilkiydi.

Flynn, İrlandalı saygın bir 17. yüzyıl doktoru olan Peter Blood’ı canlandırıyor. Blood, haksız yere sınır dışı edilerek Karayipler’de esarete mâhkum edilir; orada narin de Havilland’a küstah sözler söyleyip imalı bakışlar fırlatır. Bir firara önderlik ederek korsan olur ve açık denizlerin intikam yemini etmiş musibeti olarak alçak Fransız korsan Basil Rathbone’la ittifak kurar. Ganimet ve tutsak güzel kadın, yani de Havilland üzerinde anlaşmazlığa düşünce ilişkileri bozulan ikili, beyazperdedeki meşhur ve ürkütücü kılıç dövüşlerinin ilkinde ölümüne düelloya tutuşurlar. Kanlı Korsan’da bir korsan macerasından isteyebileceğiniz her şey var: deniz savaşları ve şakırdayan kılıçlar, gözüpek bir erkek kahraman, tehlike altında olmasına rağmen cesur bir kadın kahraman, azılı caniler, tüylü şapkalar, düzeltilen haksızlıklar, gemi direklerinde akrobatlar gibi sallanan denizciler ve Erich Wolfgang Korngold’dan coşkulu müzikler. Dört dörtlük bir eğlence.

Kaynak: InterSinema.com

Son Dakika Sinema Kanlı Korsan (Captain Blood) Fragman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement