Kansere Yakınlarını Kurban Verenler Facebook Üzerinden Hopa'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kansere Yakınlarını Kurban Verenler Facebook Üzerinden Hopa'da Bir Araya Geldi

Kansere Yakınlarını Kurban Verenler Facebook Üzerinden Hopa\'da Bir Araya Geldi

Artvin'in Hopa ilçesinde kanser hastalığına yakınlarını kurban veren çok sayıda kişi sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden organize olarak Hopa meydanında toplanıp ilçelerinde onkoloji hastanesi kurulması için basın açıklaması...

04.04.2013 17:04

Artvin'in Hopa ilçesinde kanser hastalığına yakınlarını kurban veren çok sayıda kişi sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden organize olarak Hopa meydanında toplanıp ilçelerinde onkoloji hastanesi kurulması için basın açıklaması düzenlediler.

Hopa'da geçtiğimiz hafta, iki yıllık evli ve yakın bir tarihte baba olan Hasan Yanık'ın

(30) kanser hastalığı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine yakınları ve sevenleri sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kansere karşı ortak hareket etmek için hareket başlattılar. Facebook üzerinden organize olan çok sayıda kişi bugün Hopa meydanında toplanarak bölgede yaşanan kanser vakalarına ve bölgede kanser hastanesi bulunmamasına dikkat çektiler. Acıları ortak olan çok sayıda kişi ilçelerinde bir onkoloji hastanesi kurulması talebinde bulundu.

Etkinliği ilçede çekimleri süren "Benim için üzülme" isimli dizinin setinden sanatçılar da katıldı.

Burada bir basın açıklaması yapan Nurullah Bıyıklı, "Buradaki buluşma amacımız. Facebook üzerinden kanserde hayatını kaybeden arkadaşlarımızın yakınları olarak bir aya gelmek. Bir hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 20 bin kişi sosyal paylaşım siteleri üzerinden bir araya geldik. Şimdi ise sağlık açısından geniş bir kitlenin sosyal bir talebini dile getirmek için bir araya geldik. Biz Hopa halkı olarak Çernobil kazası sonrasında başlayan kanser yarasına parmak basmak istedik. Şu anda bölgemizde çay filizlenmeye başladı. Toprağa gübre atılıyor. Sıcak havalarda azotlu gübre havalanarak yukarıya çıkıyor. Çok nemli ve yağışlı bir bölgedeyiz. Azot yağan yağmurlarla içme sularımıza karışıyor. Geçtiğimiz hafta Hasan Yamak ile devam eden ölümler nedeniyle Hopa halkı olarak ilçemizde kanser tanı merkezi ve tedavi merkezi yapılmasını istiyoruz. İlçemizde kanser hastalığının sık olmasına rağmen hastalarımız bin 300 km ötedeki İstanbul ve 900 km ötedeki Ankara'ya gitmek zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

Bir hafta önce kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Hasan Yanık'ın eşi Seda Yanık ise yaptığı açıklamada, eşinin memleket hasreti ile hayata gözlerini yumduğunu belirterek, "Evlendikten üç ay sonra eşim kanser tedavisi görmeye başladı. Sonunda gitti. Tedavi görürken memleketini çok özlüyordu. Buraya gelmeyi çok istedi. Tedavi sürecinde memleketini göremediği için sürekli ağlıyordu. Artık bu soruna tüm ilkenin ses vermesi gerekiyor. Burada bir onkoloji hastanesinin açılması lazım" diye konuştu.

Yanık'ın teyzesi Çiğdem Ersoy, Yanık'tan geriye babasız büyüyecek bir bebek kaldığını hatırlatarak "Hasan'ı kaybedeli 8 gün oldu. İstiyoruz ki başka hasanlar ölmesin. Bebeğimiz babasız kaldı. Babasız büyümesin isterdik ama yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Dizi ekibinden Mehmet Polat yaptığı açıklamada, "En azından buralarda küçük de olsa tanı merkezlerinin açılması ekonomik durumu kötü olan insanlar açısından çok faydalı olacaktır" derken, dizinin bayan oyuncularından Selin Şekerci ise "Yakınlarının morali ihtiyacı var. Moral için memleketlerinde yakınlarının yanlarında olmaları gerekiyor. Burası çok neşeli bir kültüre sahip. Ama canları da çok fazla yanıyor. Biz Karedeniz insanını sadece eğlenceli tarafından gördük.

Ama böyle acı bir gerçeği de var" şeklinde konuştu. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kansere Yakınlarını Kurban Verenler Facebook Üzerinden Hopa'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement