Karaman'da Belediye'nin Organizasyonu ile Gerçekleşen 'Karaman Kalesi Ramazan Etkinlikleri'... - Son Dakika
Güncel

Karaman'da Belediye'nin Organizasyonu ile Gerçekleşen 'Karaman Kalesi Ramazan Etkinlikleri'...

Karaman\'da Belediye\'nin Organizasyonu ile Gerçekleşen \'Karaman Kalesi Ramazan Etkinlikleri\'...

Şiir dinletisinde eserlerini seslendiren Ahmet Selçuk İlkan, bestelerinin çoğunu sabahçı kahvelerinde yazdığını belirterek, Ah bir bilseniz.

17.07.2014 16:07

Şiir dinletisinde eserlerini seslendiren Ahmet Selçuk İlkan, bestelerinin çoğunu sabahçı kahvelerinde yazdığını belirterek, Ah bir bilseniz. Şarkılarımızın çoğunu ben sabahçı kahvelerinde yazdım. Şarkılar yazana kadar bize aittir. Ama yazdıktan sonra şüphesiz sizlerindir. Kimi zaman Cengiz Kurtoğlu'na 'İlk aşkım, liselim, sevgilim' yazdık. Kimi zaman Ümit Besen'e 'Islak mendili, yırtık resmini geri al sevgilim ben de kalmasın' diye yazdık.dedi.

Telif haklarına değinen Ahmet Selçuk İlkan, düğün salonlarında en çok seslendirilen 'Mastika' adlı şarkını kendisinin yazdığını hatırlatarak şunları söylediŞarkıların sayısı önemli değil. Niteliği önemli. Saygısı önemli. Kalıcılığı önemli. Ama bir şarkı var ki, ah bir şarkı, bütün şarkılarımı Türkçe yazdım. Anadilimizle arı sütümüzle ne güzel yazdım. Ama şimdi birazdan dinleyeceğiniz şarkıyı, eğer İngilizce yazsaydım, Amerika'da veya Avrupa'da yayınlansaydı, oradan kazanacağım telifle hepinize Karaman'da en güzel villayı ben hediye ederdim. Çünkü yıllarca çalındı. Cebimden çalındı. Alın terimden çalındı. Telif hakları yok ki doğru dürüst. Cüzdanımdan çalındı. Kalbimden çalındı. Emeğimden çalındı. Ama, her gün her düğünde halen çalınır. Ama ben çocuklara yazdım bu şarkıyı büyükler oynuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaman'da Belediye'nin Organizasyonu ile Gerçekleşen 'Karaman Kalesi Ramazan Etkinlikleri'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement