Kei'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Kei'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi

İSTANBUL (AA) – Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) üyelerinin siyasi meselelerden uzak durmaya gayret etmeleri ve ekonomik iş birliğine odaklanmaları gerektiğini belirterek, "Ekonomik iklimin iyi olması, iyi bir yaşam kalitesi beraberinde mevcut...

22.05.2017 13:52

İSTANBUL (AA) – Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) üyelerinin siyasi meselelerden uzak durmaya gayret etmeleri ve ekonomik iş birliğine odaklanmaları gerektiğini belirterek, "Ekonomik iklimin iyi olması, iyi bir yaşam kalitesi beraberinde mevcut siyasi ihtilafların çözümünü de getirecektir." dedi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu KEİ'nin 25. Yıldönümü Zirvesi'nde konuşan Dacic, üye devletlerin örgütün gelişimine katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Ekonomik iş birliği fikriyle çıkılan bu yolda siyasi ihtilafların çözülmesi ve ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesinin de fikir teatisi ve devletler arasında farklı iş birliği biçimleriyle gelişmeye devam ettiğini kaydeden Dacic, üye devletlerin bundan daha fazlasını da ortaya koyabileceğinin altını çizdi.

Sırbistan'ın örgüte katıldığı tarihten bu yana tüm KEİ üye devletleriyle iş birliğine açık olduğunu yineleyen Dacic, özellikle ticaret, yatırım ve turizm gibi alanların ekonomik refaha katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Dacic, "Siyasi meselelerden uzak durmaya gayret etmeli ve ekonomik iş birliğine odaklanmalıyız. Ekonomik iklimin iyi olması, iyi bir yaşam kalitesi beraberinde mevcut siyasi ihtilafların çözümünü de getirecektir." diye konuştu.

Yatırımcıyı çekmenin önemine değinen Dacic, özellikle ulaştırma, turizm ve enerji alanlarının ekonominin geliştirilmesi için kilit bir rol oynadığını vurguladı.

Sırbistan'ın KEİ'de özel sektör faaliyetlerine de önem verdiğine dikkati çeken Dacic, gelecek dönemde söz konusu iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini anlattı.

Örgütün öncelikleri düşünüldüğünde, gelecek dönemde ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Dacic, "Siyasi, askeri çatışmalar, göç, terörizmin yaşandığı bu dönemde KEİ gibi uluslararası örgütler bir fark yaratabilir. Sırbistan da bu hedef doğrultusunda hareket ediyor. Ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi ortak paydada ülkeleri buluşturacak bir yoldur ve herkesin kabul edeceği bir çözüm bulmayı kolaylaştırır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kei'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement