Keneye Bir Kurban Daha - Son Dakika
Güncel

Keneye Bir Kurban Daha

Çorum'da 15 Yaşındaki Bir Genç, Kene Isırması Sonucu Yakalandığı Kkka Hastalığı Nedeniyle Hayatını Kaybetti. Köpek Üzerindeki Keneyi Öldüren M.b., Ankara Numune Hastanesi'nde Hayatını Kaybetti.

18.06.2008 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da 15 yaşındaki bir genç, kene ısırması sonucu yakalandığı KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Köpek üzerindeki keneyi öldüren M.B., Ankara Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Çorum'da son bir ay içerisinde 7 kişinin kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanarak hayatını kaybetmesi vatandaşlar arasında endişeye neden oluyor.

Alınan bilgiye göre, Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Demirşeyh beldesinde M.B isimli genç hayvanlarını otlatırken, yanında götürdüğü çoban köpeğindeki keneyi eliyle öldürmesi sonucu KKKA hastalığına yakalandı. İlk olarak Sungurlu Devlet Hastanesi'ne götürülen daha sonra Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edilen M.B., burada KKKA hastalığına yakalandığı teşhisi konması üzerine Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Genç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

M.B.'nin ilköğretim okulunu yeni bitirdiği ve tatilde hayvanlarını otlatırken, yanında bulunan çoban köpeğini ısıran keneyi çıplak el ile öldürmesi sonucu KKKA virüsünü kaptığı öğrenildi.

M.B.'nin ölüm haberi beldede büyük üzüntüye neden olurken, beldeye gelen sağlık görevlileri cenazenin toprağa verileceği mezarlıkta ilaçlama yaptı. Bugün ambulansla Ankara Numune Hastanesi'nden cenazesi alınan M.B., daha sonra Demirşeyh beldesine getirilerek burada kılınan cenaze namazının ardından sağlık ekiplerinin gözetiminde toprağa verilirken, mezarlık kireç dökülerek dezenfekte edildi.

Oğlunun ölümü karşısında büyük üzüntü yaşayan baba Salih B., oğlunu hayvanları otlatmaya götürdüğünde yanında bulunan çoban köpeğindeki keneleri eliyle öldürmesi sonucu hastalandığını belirterek, "Oğlum köpek üzerindeki keneyi öldürmüş, bize söylemedi. Daha sonra hastalandı Sungurlu Devlet Hastanesi'ne götürdük. Daha sonra oğlum fenalaştı. Önce Demirşeyh Aile Sağlığı Merkezi'ne götürdük oradan Çorum Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan tetkiklerde KKKA virüsü kaptığı söylenerek Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Burada bir haftadır yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu nasıl bir hayvandır anlayamadık. Evladım bir hafta içerisinde ölüp gitti. İnsanlar kenelere karşı daha duyarlı olsun" diye konuştu.

Demirşeyh Belediye Başkanı Osman Karateke ise, vatandaşları uyararak kene ısırması halinde mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilmesini isterken, "Bugün ilçemizi yasa boğan üzücü ölüm insanlara ders olmalı. Kene artık ciddi bir problemdir ve vatandaşlarımız kenelere karşı daha duyarlı olmalı ve kene ısırması halinde mutlaka sağlık kuruluşlarına gitmeleri gerekiyor" dedi.

Diğer taraftan ise, Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Karacaoğlan köyünde H.E.(66) isimli kişi ağır hasta olarak Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. H.E., burada yapılan tüm müdahalelere reğmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yakınlarının, H.E.'nin kendilerine kene tarafından ısırıldığını söylediğini öne sürmesi üzerine Devlet Hastanesi doktorları H.E.'nin cesedinden kan örneği alırken H.E.'nin cenazesi sağlık kontrolünde defnedildi.

İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, Çorum'da son olarak Sungurlu ilçesine bağlı Demirşeyh beldesinde M.B. isimli gencin KKKA hastalığına yakalanarak öldüğünü belirterek, kene tarafından ısırıldığı iddi edilen H.E.'nin kalp yetmezliği nedeniyle öldüğünü söyledi. Fikret Purtul, H.E.'ye herhangi bir şekilde kene ile ilgili bir müdahale ve tetkik yapılmadığını belirterek, "H.E.'nin ölümünün ardından yakınlarının kene ısırdığı yönünde bilgi vermeleri üzerine her ihtimal göz önüne alınarak, kan örneği alındı ve Ankara'ya gönderildi. H.E.'nin de cenazesi sağlık ekipleri kontrolünde defnedildi. Şu ana kadar herhangi bir kene bulgusuna rastlanmadı, sonucu bekliyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

(AÖ-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Keneye Bir Kurban Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement