Kocaeli Acemi Kasaplar Kendilerini Kesti, Hastanelere Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Acemi Kasaplar Kendilerini Kesti, Hastanelere Akın Etti

Kocaeli Acemi Kasaplar Kendilerini Kesti, Hastanelere Akın Etti

İzmit'te bu Kurban Bayramı'nda da tüm uyarılara rağmen sayıları az da olsa vatandaşlar kurbanlarını mahalle aralarında ve kendi bahçelerinde keserken çocuklar da izledi.

04.10.2014 13:35

İzmit'te bu Kurban Bayramı'nda da tüm uyarılara rağmen sayıları az da olsa vatandaşlar kurbanlarını mahalle aralarında ve kendi bahçelerinde keserken çocuklar da izledi. Her yıl olduğu gibi acemi kasaplar da kurban yerine kendilerini keserek yaraladı. Sadece İzmit'te saat 12.00'a kadar yaklaşık 90 civarında acemi kasap hastanelerin Acil Servislerinde tedavisi yapıldı.

ACEMİ KASAPLAR HASTANELER AKIN ETTİ

İzmit'te saat 12.00'a kadar Kocaeli Devlet Hastanesi'ne 23, Seka Devlet Hastanesi'ne 32, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 17, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ise 18 acemi kasap tedavi olmak üzere götürüldü.

Kartepe İlçesi Maşukiye Semtinde büyükbaş hayvan keserken sol kolunu ve parmaklarını kestiğini söyleyen Murat Coşkun, "Ortaklarla birlikte hayvanı kesmek için yere yatırdık. Tam kestiğimiz sırada hayvan hareket etmeye başladı. Bıçakla kolumu ve parmaklarımı kestim. Bir anlık dikkatsizliğim nedeniyle hastanelik oldum. Kan kaybı fazla olduğu komşumuz olan bir doktor koluma sararak kan akışını durdurdu. Hemen hastaneye geldik." diye konuştu.

İzmit'in Hasanlı Köyü'nde büyük baş hayvan keserken ayağını kestiğini söyleyen Nihat Gülen, "Büyükbaş hayvanı kestiğimiz sırasında ayağımın kanadığını fark ettim. Daha sonra ayağımda acı hissedince kesildiğini anladım. Hemen beni hastaneye getirdiler. Şans eseri kesik büyük değil.

MAHALLE ARALARINDA BİLDİK GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Hastanelerde ilk müdahaleleri yapılan vatandaşların büyük çoğunluğu taburcu edilirken yetkililer de kurbanın tecrübeli kişiler tarafından ve belediyelerin belirlediği alanlarda hayvanlarını kesmeleri konusunda uyarılarda bulunmalarını sürdürdü.

Yeşilova Semti'nde de ara sokaklarda bildik görüntüler yaşandı. Bu yıl yapılan uyarılara rağmen az sayıda da olsa vatandaşlar kurbanlarını mahalle aralarında ve kendi bahçelerinde kestiler. Bazı küçük çocuklar mahalle aralarında kurban kesimlerini izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Acemi Kasaplar Kendilerini Kesti, Hastanelere Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement