YouTube'dan koronavirüs hamlesi: Aşıyla ilgili yanıltıcı bilgileri içeren videolar silinecek - Son Dakika
Dünya
BBC

YouTube'dan koronavirüs hamlesi: Aşıyla ilgili yanıltıcı bilgileri içeren videolar silinecek

Koronavirüsle mücadele çabaları kapsamında harekete geçen Youtube, aşıyla ilgili yalan yanlış bilgiler içeren bünyesindeki videoları sileceğini açıkladı.

15.10.2020 14:23  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YouTube, yerel sağlık kuruluşları ve Dünya Sağlık Örgütü'nün uzmanlarının üzerinde anlaştıkları görüşlerle çelişen tüm videoların kaldırılacağını duyurdu. Platform daha öncesinde, koronavirüsle ilgili 'tıbbi kanıtı olmayan' tüm iddialara platformundaki videolarda yer verilmesini de yasaklamıştı.

Ancak şimdi, aşılarla ilgili içerik de yasak kapsamına alındı.

YALAN YANLIŞ HABERLER KALDIRILACAK

Google'ın sahip olduğu YouTube'dan yapılan açıklamada "Kovid-19 aşısının eli kulağında olabilir. Bu nedenle ilgili dezenformasyonu kaldırmak için doğru politikalara sahip olduğumuzdan emin olmak istiyoruz" denildi. Açıklamada, aşının insanları öldüreceği, kısırlığa yol açacağı ve aşı olanlara mikroçip takılacağını söyleyen videoların kaldırılacağı belirtildi.

Şirket, Şubat ayından bu yana koronavirüsle ilgili 200 bin tehlikeli veya yanıltıcı videonun da kaldırıldığını duyurdu.

FACEBOOK DA BENZER BİR POLİTİKA İZLEMİŞTİ

Facebook da insanları aşı olmaktan caydırabilecek reklamları yasaklayacağını açıklamıştı. Ancak Facebook'un yasağı, parasız yorum ve gönderileri kapsamıyor. Facebook'un politikası, aşı karşıtı mesajların yayılmasından kar elde ettiği suçlamasıyla karşılaşmamak için tasarlandı. Facebook daha önce sahte iddialar içermediği sürece aşı karşıtı fikirlerin ifade edilmesine izin veriyordu.



YouTube\'dan koronavirüs hamlesi: Aşıyla ilgili yanıltıcı bilgileri içeren videolar silinecek
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya YouTube'dan koronavirüs hamlesi: Aşıyla ilgili yanıltıcı bilgileri içeren videolar silinecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement