Kozakçıoğlu'nun Soruşturmasında Takipsizlik Kararına İtiraz - Son Dakika
Güncel

Kozakçıoğlu'nun Soruşturmasında Takipsizlik Kararına İtiraz

Kozakçıoğlu\'nun Soruşturmasında Takipsizlik Kararına İtiraz

İstanbul Valisi Kozakçıoğlu'nun ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.

18.11.2013 19:34  Güncelleme: 11:07

Eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.

Kozakçıoğlu'nun ailesinin avukatı Metin Çetinbaş yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmada verilen takipsizlik kararına ilişkin Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdiklerini belirtti.

Soruşturmada eksik kalan noktalar bulunduğunu savunan Çetinbaş, "Gerek adli tıp uzmanlarının ve gerekse balistik uzmanının raporlarından da anlaşıldığı üzere, merhum Hayri Kozakçıoğlu'nun ateşli silahla yaralanıp ölmesi olayında cinayet orijini araştırılmamış ve tartışılmamıştır. Bu önemli bir adli ve maddi noksanlıktır" ifadelerini kullandı.

Çetinbaş, mahkemeye sundukları 54 sayfalık itiraz dilekçesinde ve eklerinde soruşturmadaki eksikliklere işaret edildiğini aktararak, itirazı inceleyecek mahkemenin kararını beklediklerini kaydetti.

Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma, toplanan delillere göre ölümün intihardan kaynaklandığı gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kozakçıoğlu'nun Soruşturmasında Takipsizlik Kararına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement