Kuraldışı Filmi - Son Dakika
Güncel

Kuraldışı Filmi

Kuraldışı Filmi

Kuraldışı filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Kuraldışı filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

02.07.2011 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksiyon filmlerinin başarılı yöntmeni John McTiernan (Die Hard, The Hunt for Red October, Predator) ve senarist James Vanderbilt askeri bir gerilim filmi olan Basic ile karşımızdalar.filmin başrollerinde John Travolta, Connie Nielsen ve Samuel L. Jackson%%1%ın yanında günümüz gözde genç oyuncularından Giovanni Ribisi, Brian Van Holt, Taye Diggs, Cristian De La Fuente, Dash Mihok ve Roselyn Sanchez gibi isimler de filme diğer rolleri paylaşıyorlar .

Tom Hardy, DEA ajanı olarak görev yapan eski bir askerdir. Ve son zamanlarda orduda gittikçe yayılan bir söylentiyi araştırmakla görevlendirilir. Aslında olaylar bir söylentiden daha ötedir... Çavuş Nathan West%%1%in emrinde özel birlik olarak eğitilen bir grup asker ortadan yok olmuştur. Çavuş West etrafındaki askerleri tarafından nefret edilen fakat aynı zamanda da korkulan bir eğitimcidir. Eğitim yaptıkları bölge ise Panama%%1%nın derinlerindeki ormanlardır.

Yalnızca iki asker canlı olarak geri dönebilmişlerdir. Dunbar (Brian Van Holt), ve ağır yaralı olarak kurtulan ve bir asker oğlu olan Kendall (Giovanni Ribisi). Fakat her ikisi de Fort Clayton’ın askeri polislerine ve Yüzbaşı Julia Osborne%%1%a(Connie Nielsen) yardımcı olmaya yanaşmamaktadırlar. Albay Bill Styles (Tim Daly) eski bir arkadaşı ve ikna edici bir tarza sahip bir polis olan Hardy%%1%i konuyu incelemesi için yardıma çağırır.

Osborne Hardy%%1%nin geçmişindeki rüşvet söylentileri yüzünden onun bu görev için uygun olmadığını düşünmektedir. Zaman geçmekte Hardy ve Osborne mecburi bir ateşkes ilan ederek olayı çözmeye çalışmaktadırlar.Her iki askerin de sorguda anlattıkları başka başka hikayelerdir ve tüm askerlere ne olduğu bilinmemektedir. En önemlisi de bunca askerin Panama%%1%da ne işi vardır...

Hikaye çözüldükçe bambaşka yalanlar bambaşka itiraflar ortaya çıkar...

Columbia Pictures ve Intermedia films sunar; bir Phoenix Pictures Yapımı, Basic...filmin yönetmeni John McTiernan. Senaryo ise James Vanderbilt tarafından yazılmış. Yapımcılığı ise Mike Medavoy, Arnie Messer, James Vanderbilt ve Michael Tadross üstleniyor. filmin görüntü yönetmeni Steve Mason, ACS, ASC, yapım tasarımı Dennis Bradford, kostümleri Kate Harrington ve müzikleri ise Klaus Badelt%%1%e ait.

Basic 31Aralık 1999%%1%da Fort Clayton%%1%daki Amerikan ordu üssünde Panama Kanalı%%1%nın hemen yakınlarında geçmektedir. Beth Fırtınası üsse çok büyük zarar vermiş, ve Çavuş Nathan West ve emrindeki takım bu fırtına sırasında kaybolmuşlardır.Fırtınadan sonra canlı olarak bulunan iki asker de farklı hikayeler anlatmaktadır. Fakat zaman içinde ortaya fırtınadan çok daha ilginç ve gizemli bir hikaye çıkacaktır.

“Çocukluğumdan beri bilinmez ve gizemli şeyleri sevmiştim,” diyor senarist ve yapımcı James Vanderbilt. “Bir gün izleyicinin son dakikaya kadar tahmin etmeye çalışacağı bir çok bilinmeyenli denklemi andıran bir film yazmayı ve yönetmeyi hep çok istemiştim.”

"Kendi kendisine böyle bir söz vermekle çok da iyi yapmış", diyor filmin yapımcısı ve Phoenix Pictures firmasının yönetim kurulu başkanı Mike Medavoy. “ Basic%%1%in senaryosunu okuduğumda büyülendim. Hitchcock tarzı beklenmedik değişiklikler, karanlık gizemlerle süslüydü. Hikaye bir çok karakterin ağzından her biri farklı tarzda anlatılıyordu. Bu da izleyiciyi ne olduğunu tahmin etmeye çalışmak zorunda bırakıyordu. filmin sonunda ise sizi hiç tahmin etmediğiniz bir sonuçla başbaşa bırakıyordu.”

Medavoy’un yönetmen konusundaki seçimi John McTiernan%%1%dan yana olmuş. Daha önceki filmlerinde seyirciyi filmin içine çeken kamera kullanımı ve öykü kurgusu bu seçimde etkili olmuş. “Bu tarz bir filmde kamera aktif olmalı ve hikayede neler olup bittiği konusunda karakterlerden biri haline gelmelidir, ” diyor McTiernan. “Kameranın yaklaşımları ve açıları hikayenin kimin bakış açısı ile anlatıldığına bağlı olarak değişiklik göstermeli. Kendi gözü ile tamamen masum bir askerin anlattıkları bir diğer askerin anlatımında tamamen vahşi bir hale dönüşebilmeliydi. Bu seyirciye bir orman

Son Dakika Güncel Kuraldışı Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement