Kurumsal Kimlik Yönetimini Uygulamayan Firmalar Ne Gibi Sorunlar Yaşıyor? - Son Dakika
Ekonomi

Kurumsal Kimlik Yönetimini Uygulamayan Firmalar Ne Gibi Sorunlar Yaşıyor?

Data Market Genel Müdür Yardımcısı Fatih Cem Atalı Kurumsal kimlik yönetimini uygulamayan firmaların karşılaştığı sorunları Wise TV'ye değerlendirdi.

20.08.2017 00:32

Data Market Genel Müdür Yardımcısı Fatih Cem Atalı Kurumsal kimlik yönetimini uygulamayan firmaların karşılaştığı sorunları Wise TV'ye değerlendirdi.

Kurumsal kimlik yönetim uygulamalarında güvenlik ve operasyonel süreçlerden  oluşan iki önemli nokta bulunduğunu dile getiren Atalı süreçleri ve ortaya çıkabilecek sorunları detaylı olarak aktardı. Atalı  kurum içi kullanıcıların yetki ve pozisyon değişikliği yaşadıkları durumlarda tanımlanmamış kimliklerle işlem yapamadıklarını belirterek kimlik sahibinin dijitalleşmiş süreçlerden faydalanamadığını öte yandan  kullanıcı kimliklerinin   doğru yerde ve doğru zamanda tanımlanmadığı durumlarda da  güvenlik sorunlarının ortaya çıktığını belirtti. Özellikle kurum dışı danışman kimliklerine verilen hakların geri alınmaması durumlarında ciddi güvenlik açıklarının oluştuğunu vurgulayan Atalı siber ataklar üzerine yapılmış bir araştırmaya değinerek istatistiksel olarak atakların % 70 'inden fazlasının kurum içinden gerçekleştirildiğinin saptandığını, bu kurum içi atakların da kullanıcı kimliklerine verilen hakların kaldırılmasının unutulduğu kimlikler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Kurum çalışanlarına verilen Admin yetkilerinin zamanı geldiğinde geri alınmamasının ciddi bir problem olduğuna değinen Atalı doğru bir kurumsal kimlik yönetim sistemiyle gerek güvenlik gerekse operasyonel süreçlerde büyük fayda sağladığını ve Data Market olarak kurumlara kimlik yönetimde garantili süreçler sunduklarını ifade etti.

Kurumsal Kimlik Yönetimini Uygulamayan Firmalar Ne Gibi Sorunlar Yaşıyor?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Kurumsal Kimlik Yönetimini Uygulamayan Firmalar Ne Gibi Sorunlar Yaşıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement