"Lozan'da gizli madde var mı?" sorusuna CİMER'den yanıt geldi! - Son Dakika
Güncel

"Lozan'da gizli madde var mı?" sorusuna CİMER'den yanıt geldi!

Milyonların merak ettiği ve üzerinde tartıştığı "Lozan'da gizli madde var mı?" sorusu CİMER'e soruldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi "Lozan'da gizli maddeler bulunmamakta olup, maden çıkartmamıza engel teşkil eden herhangi bir madde yer almamaktadır" açıklamasında bulundu.

25.04.2022 11:49  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, vatandaştan gelen sorulara kısa süre içerisinde yanıt verdi. CİMER'e son olarak bir vatandaş tarafından yöneltilen Lozan Barış Anlaşması sorusu ise sosyal medyada gündeme oturdu.

"LOZAN'DA GİZLİ MADDE VAR MI?"

Buna göre CİMER'e, Lozan Barış Antlaşması'nda gizli madde olup olmadığı soruldu. Bir vatandaşın, Lozan Barış Antlaşması'nda Türkiye'nin maden çıkarmasına engel olan bir madde olup olmadığına ilişkin sorusuna CİMER Hukuk Müşavirliği'nden şu yanıt verildi:

"MADEN ÇIKARMAMIZA ENGEL YOKTUR"

"Sayın B. S. T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CIMER)' ne 20.03.2022 tarihinde yapmış olduğunuz 2201301208 sayılı başvurunuz incelenmiştir. Lozan Barış Antlaşmasında gizli maddeler bulunmamakta olup, maden çıkartmamıza engel teşkil eden herhangi bir madde yer almamaktadır. Lozan Barış Anlaşması metnine Bakanlığımızın internet sitesinde bulunan Kaynaklar/ Kurucu Antlaşmalar linkinden ulaşılabildiği hususunda bilgilerinizi saygılarımla rica ederim."

İşte CİMER'in cevabı:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nden 'Lozan'da gizli madde var mı?' sorusuna yanıt
"Lozan\'da gizli madde var mı?" sorusuna CİMER\'den yanıt geldi!

Son Dakika Güncel 'Lozan'da gizli madde var mı?' sorusuna CİMER'den yanıt geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Necati Kaya: TC ni Onun kurucularini Ataturku,Ismet inonunu akılları sıra kötülemek,hakaret etmek amaciyla Devlet dusmanı yobazlarin cahil beyinlere yıllardır enjekte ettikleri bu safsatada bitti. Montroden sonra lozanda iftiradan arındı. Eger lozan olmasaydi Osmanlinin imzaladigi Sevr ile 780 bin km kare yerine orta anadoluda 280 bin km karelik çölün üzerinde arap devleti olurdunuz gari. 0 0 Yanıtla

Advertisement