Manisa Madenci Çocukları Travmayı Cheetos Gelişim Merkeziyle Atlatacak - Son Dakika
Güncel

Manisa Madenci Çocukları Travmayı Cheetos Gelişim Merkeziyle Atlatacak

Manisa Madenci Çocukları Travmayı Cheetos Gelişim Merkeziyle Atlatacak

Eğitimdeki fırsat eşitsizliklerini en aza indirmek amacıyla 10 yılı aşkın süredir Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın öncülüğü ile GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri projesini sürdüren PepsiCo Türkiye, GAP Bölgesi dışındaki ilk olan 14'üncü merkezini 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faicasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinde açtı.

11.11.2014 16:03

Eğitimdeki fırsat eşitsizliklerini en aza indirmek amacıyla 10 yılı aşkın süredir Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın öncülüğü ile GAP- Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri projesini sürdüren PepsiCo Türkiye, GAP Bölgesi dışındaki ilk olan 14'üncü merkezini 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faicasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinde açtı.

PepsiCo Türkiye'nin Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın inisiyatifi, Soma Kaymakamlığı ve Belediyesi işbirliğiyle Soma'da 13 Eylül Caddesi üzerinde Soma GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi hayata geçiridi. Soma GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi'nin açılış töreninde konuşan PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Neil Pryor, projeyi ilk kez GAP dışına taşıdıklarını belirtip, Somalı çocukların yaşadıkları ağır travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için var gücüyle çalışacaklarını söyledi.

Merkezin açılışıyla birlikte geleceğe umutla bakmak için çok önemli bir adım attıklarını kaydeden Pryor, PepsiCo Türkiye'nin tüm çalışanları olarak, üzerimize düşeni yapmaya karar verdik ve şirketimizin tam 10 senedir büyük bir titizlikle yürüttüğü GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi projemizi, bunca yılın verdiği birikim ve uzmanlıkla Soma'da da uygulayabileceğimiz kararını aldık dedi.

Merkezin tüm donanım listesinin bedelinin PepsiCo çalışanlarının bağışları ile karşılandığını ve bu bağış organizasyonunun, beş fabrika ve iki merkez ofiste bulunan çalışanların düzenlediği kermesler ve etkinlik çalışmaları ile güçlendirildiğini vurgulayan Pryor, merkezin tüm GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri'nde olduğu gibi sürdürülebilir bir merkez olarak işlev göreceğini söyledi. Merkezde pek çok hedefi birden gerçekleştirmeye odaklandıklarını belirten Pryor, Çocuklarımızın sosyalleşmelerine destek oluyor, okul öğretmenleri ile birebir ilişki kurarak çocukların ders çalışma alışkanlıklarının gelişimi konusunda işbirliği sağlıyoruz. Bunların yanı sıra bilgisayar kursu, yabancı dil, spor, müzik ve tiyatro eğitimi gibi çocukların okulda faydalanamadıkları bazı ek eğitim olanakları yaratarak da çocukların gelişimlerini destekliyoruz dedi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER DE GÖREV YAPACAK

Soma'da hizmet verecek merkezde tüm bu eğitimler ve sosyal aktivitelerin yanına ek olarak, çocukların yaşadıkları travmayı en doğru şekilde atlatmalarına yardımcı olacak ve psikolojik gelişimlerini takip edecek bir rehberlik bölümü de oluşturulduğuna dikkati çeken Pryor, burada hizmet verecek ekibin, çocuklarla merkez açılmadan görüşmeler yapıp, ardından hazırlanan raporla da çizilecek yol haritasının temelini oluşturacaklarını ifade etti. Pryor, Koç Üniversitesi Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerinden üçüncü ve dördüncü sınıf ile yüksek lisans öğrencilerinden oluşan 6 kişilik bir ekibin ayda üç kez dönüşümlü olarak iki gün süreyle Soma'daki merkeze gelerek çocuklarla zaman geçireceğini ve onların kişisel gelişimlerine destek vermek için çalışacaklarını aktardı.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise PepsiCo Türkiye ile 10 yıldan fazla bir süredir Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezlerini başarıyla sürdürdüklerini belirtti. Karahocagil, GAP İdaresi olarak Soma'da yaşanan acı olay sonrası çocukların sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi konusunda var gücüyle çalışacaklarını da kaydetti.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da PepsiCo Türkiye ile GAP İdaresi Başkanlığı'na duyarlılıklarından dolayı teşekkür edip, Soma GAP-Cheetos Gelişim Merkezi'nin Soma için çok önemli bir hizmet olduğunu ve merkezin sürdürülebilir ve sağlıklı işlemesi konusunda tüm desteği vereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Soma GAP-Cheetos Gelişim Merkezi'nin açılış kurdelesi, protokol üyeleri tarafından kesildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Madenci Çocukları Travmayı Cheetos Gelişim Merkeziyle Atlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement