Mardin'de 5 Dilde Konser - Son Dakika
Güncel

Mardin'de 5 Dilde Konser

Mardin\'de 5 Dilde Konser

Mardin Musiki Derneği, Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Geçmişten Bugüne' konserinde, birçok dilde şarkı ve türküler seslendirdi.

11.01.2013 12:08  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Musiki Derneği, Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Geçmişten Bugüne' konserinde, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Ermenice dillerinde şarkı ve türküler seslendirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Büyük Salonu'nda, Mardin Musiki Derneği Başkanı bestekar Hasan Cuha ve dernek üyeleri tarafından, 'Geçmişten Bugüne' konseri düzenlendi. Büyük ilgi gören konserde, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Ermenice şarkı ve türküler seslendirildi. İl Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay, konsere gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu söyledi. Beliktay, "Mardin Musiki Derneği'nin hazırladığı 5 dildeki bu güzel konseri, gerçekten büyük beğeni ile izledim. İzleyicilerin de büyük alkış ve takdirini aldığını gördüm. Tabii ki buna çok mutlu oldum. Bundan sonra dernek sadece burada değil, her türlü yurt içi ve yurt dışı etkinliklerde bizleri temsil edecek. Şimdiden hazırlıklara başlayabilirler" dedi.

Mardin Musiki Derneği Başkanı Hasan Cuha da "5 dilde verdiğimiz konserle, Mardin'in hoşgörü kenti olduğunu yerli yabancı herkese göstermekti. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Dünü ve bugünü ile Mardin'e has olan şarkı ve türküleri icra etmekten büyük mutluluk duyduk. Yeni neslin belki de hiç duymadığı 5 dildeki eski eserleri seslendirdik. İzleyicilerimiz de büyük beğeni ile izleyip beğendiklerini düşünüyorum" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de 5 Dilde Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement