Mardin'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Önleniyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
3-sayfa

Mardin'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Önleniyor

Mardin\'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Önleniyor
19.12.2025 22:13

Mardin'de düzenlenen operasyonda 45 sikke ve hayvan figürlü heykel ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Mardin'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 45 adet sikke ile hayvan figürlü heykel ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şahıs gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Artuklu ilçesinde durdurulan bir araçta yapılan kontrollerde, farklı renk, ebat ve kabartmalara sahip 45 adet sikke ile 1 adet hayvan figürlü heykel bulundu. Ele geçirilen eserlerin tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirildi. Olayla bağlantılı 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tarihi ve kültürel mirasa yönelik her türlü kaçakçılık faaliyetine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3-sayfa Mardin'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Önleniyor - Son Dakika


Advertisement