Mardin Süryaniler, 23 Yıl Aradan Sonra Spor Kulübü Kurdu - Son Dakika
Güncel

Mardin Süryaniler, 23 Yıl Aradan Sonra Spor Kulübü Kurdu

Süryaniler, 23 yıl aradan sonra spor kulübü kurduMARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Süryaniler, 1984 yılında kurdukları Telkarispor'un 1994 yılında Avrupa'ya yaşananan göçler nedeniyle kapanmasıyla 23 yıl aradan sonra Midyat Turabdinspor adıyla yeni bir spor kulübü kurdular.

23.07.2017 14:25

Süryaniler, 23 yıl aradan sonra spor kulübü kurdu

MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Süryaniler, 1984 yılında kurdukları Telkarispor'un 1994 yılında Avrupa'ya yaşananan göçler nedeniyle kapanmasıyla 23 yıl aradan sonra Midyat Turabdinspor adıyla yeni bir spor kulübü kurdular. Midyat Turabdinspor Kulübü Başkanı Mesut Aslan, Kulübü kurduktan sonra Avrupa'da yaşayan Süryaniler'den yoğun ilgi aldıklarını söyledi.

Midyat İlçesi'nde yaşayan Süryaniler'in, 1984 yılında kurdukları Telkarispor Kulübünün Süryanilerin Avrupa'ya göç etmeleri nedeniyle 1994 yılında kapanmasından 23 yıl sonra yeni bir spor kulübü kurdular. Süryaniler, yeni kurdukları takıma Süryanilerin yaşadığı bölge olarak bilenen Turabidin ismini vererek, Midyat Turabidinspor'u kurdu. Mavi-beyaz renkli formayla mücadele edecek takım Mardin 2'inci Amatör Ligi'nde mücade edecek. Midyat Turabdinspor Kulübü'ün başkanı Mesut Aslan, takımın logusunda ağzında zeytin dalı bulunan beyaz güvercin olduğunu belirterek, takımın logosu barışı simgelediğini söyledi. Kulübü kurduktan sonra Avrupa'da yaşayan Süryaniler'den yoğun ilgi aldıklarını dile getiren Aslan, şunları söyledi:

"Midyat Turabdinspor kulübü bu yörenin ismi olduğu için, Süryanice'de 'ibadet edenlerin dağı' anlamına geldiği için bunu kurduk. 70 Manastırın kapsadığı bir bölgeyi, yani 'ibadet edenlerin dağı' anlamına gelen isim bizim için çok özeldi o yüzden bu ismi seçtik. Tamamen barışı temsil ettiğimiz için o yüzden güvercinleri logumuzuda kullandık. Yaklaşık 20 yıl öncesine kadar faal bir takımız vardı zaten. Biz onun devamını getirmek için bu yola çıktık. Çünkü, Süryaniler göç ettikten sonra o kulüp de mecburen kapandı. Biz onun devamını artık bir şekilde Süryanilerin ismini ve Midyat'ın ismini kozmopolit olarak daha çok duyurmak istedik. O yüzden kurduk bu kulübü. Süryani gençler bir araya gelip bunları yapma hayalindeydik ve bunu gerçekleştirdik. Bizim takımda din, dil, mezhep, ırk ve hiçbir halktan ayrım olmaksızın beraber bu yola çıkacağız. Amacımız, Midyat'ı daha ileri liglere en azından profesyonel lige taşıyabilmek adına bir adım atmaktı ve onu da şu anda gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sadece Süryaniler arasında değil, tüm Midyat halkı ve tüm çevre, Mardin, çevre illerde duyuldu. Hatta Avrupa'dan bile çok güzel tepkiler aldık. Umarım çok çok daha güzel yerlere geleceğiz. Avrupu'dan yaşayan Süryanilerden destek bekliyoruz. İlk amacımız buradaki tüm gençleri, tüm ırktan olanları, Süryanisi, Kürdü, Arabı, Ezidisi hepsini bir arada toplayıp onları kötü alışkanlıklardan arındırıp bir nevi sosyal bir aktivite onlara sunmaktır. Bunu da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Midyat'taki tüm hakları, gençleri beraber kaynaştırıp daha güzel bir zamanlar geçirmelerini daha çok beraber sosyal aktivite gerçekleştirmeleri için en azından daha bir kardeş olduklarını göstermek için bu yola çıktık ve gerçekleşirdik."

Mardin Süryaniler, 23 Yıl Aradan Sonra Spor Kulübü Kurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Süryaniler, 23 Yıl Aradan Sonra Spor Kulübü Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement