Mersin ile Adana Arası 30 Dakikaya İniyor - Son Dakika
Ekonomi

Mersin ile Adana Arası 30 Dakikaya İniyor

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin-Adana arası hızlı tren projesiyle ulaşım süresinin 30 dakikaya düşürülmesinin hedeflendiğini bildirdi.

21.01.2016 16:56

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin-Adana arası hızlı tren projesiyle ulaşım süresinin 30 dakikaya düşürülmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin-Adana arasındaki mevcut iki hatlı demiryolunu, hızlı tren standartlarında dört hata çıkaracak olan proje ve Yenice Lojistik Merkezi'yle ilgili toplantı düzenlendi.

Vali Çakacak, başkanlığında Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Devlet Demiryolları Adana 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur ve Karayolları 5. Bölge Müdür Yardımcısı Bülent Hacak katıldı.

Çakacak, projede gelinen son aşamalar hakkında bilgi vererek, "Proje kapsamında Mersin-Adana arasındaki 67 kilometrelik mevcut demiryolu hattının yanına üçüncü ve dördüncü hatların eklenmesiyle yük ve yolcu taşımacılığının arttırılmasını ve 45 dakika olan seyir süresinin 30 dakikanın altına düşürülmesini hedefliyoruz. Ayrıca 22 tanesi Mersin il sınırları içerisinde bulunan, toplam 32 hemzemin geçidin tamamı kapatılarak yerine yaya alt veya üst geçidi yapılacak, yerleşim birimlerindeki geçişler de gürültü perdeli olacak şekilde düzenlenerek bu parkurun tamamı ihata altına alınacak. Bunun yanı sıra tüm istasyon ve duraklara yolcu peronları yapılacak, bu peronlar yaya alt ve üst geçitleriyle karşılıklı olarak birbirine bağlanacak" ifadelerini kullandı.

Yenice'de 414 dönüm üzerine kurulan Yenice Lojistik Merkeziyle ilgili de bilgi veren Çakacak, merkezin ilk etabının tamamlandığını ve kullanıma hazır hale getirildiğini, ikinci etapla ilgili olarak da ihale hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mersin ile Adana Arası 30 Dakikaya İniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement