Metal Müzik Dünyasının Kaybı Mars Keşfine Yaradı - Son Dakika
Teknoloji

Metal Müzik Dünyasının Kaybı Mars Keşfine Yaradı

Metal Müzik Dünyasının Kaybı Mars Keşfine Yaradı

Kızıl gezegende bulunan suyun metal müzikle alakası nedir?

30.09.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin başkenti Washington'daki NASA merkezinde gerçekleşen basın toplantısında NASA, Mars'ta dönemsel olarak "sıvı halde su" olduğuna dair ciddi kanıtlar bulduklarını tüm dünyaya duyurdu.


Yapılan tarihi açıklamada Mars'ta sıcak aylarda görülen ancak yılın geri kalan bölümünde kaybolan siyah çizgilerin, dönemsel olarak akan tuzlu suların sonucunda oluştuğu söylendi. Bu tarihi keşif ise Mars'ta hayatın en önemli parçalarından birinin olduğunu gösteriyor. Suyun bulunması Mars'ta kurulması planlanan potansiyel koloni için de önemli.


NASA açıkladı: Mars'ta büyük keşif!


Bu keşfin arkasından kişilerden biri de Lujendra "Luju" Ojha isimli bilim adamı. Ojha, 25 yaşında ve halen teknik olarak yüksek lisans yapıyor.


Eskiden Lujendra Ojha, death metal grubunda gitaristmiş. Nereden nereye diyebileceğimiz bir durum. Cnet'e konuşan Ojha, "Evet eskiden böyleydi. Müzikten yeterli parayı kazanamadım. Daha fazla para olabilir diye bilim dünyasını seçtim." dedi.


Ojha, Mars Reconnaissance Orbiter (Kısaca MRO) gelen fotoğrafları analiz etmek için yeni bir teknik geliştirdi ve tuzlu suyun kanıtlarının bulunmasını sağladı. Death metal dünyasının ve sahnelerin kaybı, insanlığın kazancı oldu diyebiliriz.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Metal Müzik Dünyasının Kaybı Mars Keşfine Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement