Meyve-Sebze Soymakla Zamanınızı Öldürmeyin! - Son Dakika
Sağlık

Meyve-Sebze Soymakla Zamanınızı Öldürmeyin!

Meyve-Sebze Soymakla Zamanınızı Öldürmeyin!

Çin işkencesi çektiğiniz meyve ve sebzeleri soymanın aslında kolay bir yolu var.

26.04.2017 09:41  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nar

Narı soymaya başından başlıyoruz. Önce bıçakla kafasını keiyoruz daha sonra narın üstüne bıçakla çok derin olmayan çizikler atıyoruz. Narın bir çiçek gibi açıldığını göreceksiniz daha sonra tabağa doğru ters çevirip bir kaşık yardımızyla arkasına vurmaya başlıyoruz ve nar taneleri tabağa düşmeye başlayacaktır.

Sarımsak

Sarımsak soyarken kullanılan bıçak, besin değerinin azalmasına ve elinizi kokusunun bulaşmasına neden olur. Bunu önlemek için sarımsakları küçük bir kavanoza koyarak kapağını sıkıca kapatın. Daha kavanozu sıkıca sallayın. Kavanozda oluşan basınç sarımsağın kabuklarının soyulmasını sağlar.

Domates

Domatesleri kolayca soymak için ilk olarak sıcak suya daha sonra soğuk suya atın. Bu şekilde domatesler ziyan olmadan kabuğundan ayrılmış olur.

Muz

Muzu düzgün bir şekilde soymak için alt kısmını çevirerek soyun. Bu yöntemle muz tek seferde kolayca soyulur.

Badem

Çin işkencesi çekmeden badem kabuklarını soymak mümkün. Tatlıya kullanacağınız bademleri bir gece önceden suya koyun ve sabaha kadar bekeltin. Ha yok ben daha pratik bir şey istiyorum diyorsanız da kaynar suda 5 dakika bekletmeniz bu işlem için yeterli.

Soğan

Bunda sonra göz yaşlarımızı daha değerli şeylere saklıyoruz. Soğanı doğrarken musluğu açık bırakın ve soymaya devam edin. Akan su gözlerinizin yanmasını engelleyecek.

Patlıcan

Her yemeğin yanına yakışan, akşam yemeklerinin kurtarıcısı patlıcanı közlemeyi pek bir severiz ama ya soymasını? Tam bir işkence haline gelen bu aşamaya da harika bir çözüm bulduk. Patlıcanları közledikten sonra sıcak bir şekilde naylon poşetin içerisine koyun ve 10 dakika kadar bu şekilde bekletin. Poşetten çıkardığınız patlıcanları soymaya başladığınız da inanamayacaksınız; oldukça hızlı ve temiz bir iş çıkacak!

Kivi

Kiviyi önce kafa kısımlarını keserek başlıyoruz. Sonra metal çorba kaşığını kabukların olduğu hizadan kiviye yavaşça batırıyoruz. Kaşığı çekmeden silindir çizer gibi kivinin içinde gezdiriyoruz ve kivi yuvarlak bir şekilde soyulmuş oluyor.

Patates

Taze patateslerin kabuklarını incecik soymak için yapmanız gereken şey; bulaşık teli ile patatesi birkaç dakika ovmak. Ee tabi sağlığınızı da düşünerek söylemeliyiz ki o bulaşık teli daha önce kullanılmamış olsun.

Çilek

Çilek yerken sizde kabukları ve içindeki çöpünü yemek istemiyorsanız bir pipet yardımıyla sorunu çözebilirsiniz. Pipeti tam çileğin alt taraından çöpünün olduğu hizada içine sokuyoruz ve pipet çileğin öbür tarafından içindeki çöple birlikte çıkmış oluyor.

Kaynak:

Kaynak: mahmure.hurriyet.com.tr

Son Dakika Sağlık Meyve-Sebze Soymakla Zamanınızı Öldürmeyin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement