Microsoft'tan Mac'e Farklı Tarife - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'tan Mac'e Farklı Tarife

Microsoft\'tan Mac\'e Farklı Tarife

Eğer Windows Değil de Mac Kullanıcısıysanız, Microsoft'un Son Uygulamasına Çok Kızacaksınız...

30.10.2010 12:08

Microsoft yeni Office yazılımları paketi Office 2011 ile ürün etkinleştirme uygulamasını ilk kez Mac'lere taşıyor. Fakat Windows kullanıcılarının daha önce Office XP ile tanıştıkları ürün etkinleştirme uygulaması Mac'de bazı farklılıklar içeriyor. Mac kullanıcıları satın aldıkları Office 2011 programını 25 karakterlik kodu kullanarak etkinleştirmek zorunda. Buraya kadar durum Windows kullanıcılarından farklı değil ama bundan sonraki detaylar oldukça farklı.

Mac kullanıcıları ürünü yükledikten sonra 15 gün içerisinde etkinleştirme kodunu girmek zorundalar. Girmedikleri taktirde Office 2011 artık çalışmaz hale geliyor. Açılan pencerede ürünü online olarak etkinleştirmek için ne yapıldığına dair bilgi bulunuyor ama etkinleştirme gerçekleşmezse programı açmak mümkün olmuyor.

ilk göze çarpan farklılık etkinleştirme için tanınan sürede. Örneğin Windows'taki Office 2000 programını kurduktan sonra etkinleştirme kodunu girmek için tanınan süre 30 gün. Üstelik kullanıcılar 5 kez bu süreyi uzatma imkanına sahipler. Yani Office 2000 için tam 180 günlük bir etkinleştirme süresi tanınıyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Microsoft'tan Mac'e Farklı Tarife - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement