Migros işçisi Gülabi Aksu için Cumhurbaşkanlığı da devrede: Kendisine ulaştık, dayanışma içinde olalım! - Son Dakika
Güncel

Migros işçisi Gülabi Aksu için Cumhurbaşkanlığı da devrede: Kendisine ulaştık, dayanışma içinde olalım!

Migros işçilerinin hak arayışları tartışması büyüyor. Patron Tuncay Özilhan'ın evinin önündeki eylemde gözaltına alınan işçi Gülabi Aksu'nun gözyaşlarını görenler sosyal medyada tepki yağdırmıştı. Çalışma Bakanlığı Migros'a soruşturma başlatıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca da Gülabi Aksu'nun yanında olduklarını duyurdu.

19.02.2022 15:59  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Migros'un sahibi Tuncay Özilhan'ın Beykoz'daki evinin önünde eylemlerini sürdüren, çok sayıda işçiyi ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Gözaltı aracında gözyaşlarına boğulan işçi Gülabi Aksu için Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca devreye girdi.

"ULAŞTIM, DERTLEŞTİK!"

Karaca yayınladığı videoyla Gülabi Aksu'ya ulaştığını, kendisiyle dertleştiğini söyledi. Erzurum Karayazılı olduğunu söylediği birkaç aylık yardım yaptığını söyleyen Karaca; ancak bunun yeterli olmadığını, süpermarket zincirlerinin halktan aldıklarını halka vermelerini gerektiğini belirtti. Karaca "Gülabi kardeşimiz bu işin başlangıcı olsun, hep beraber, el ele dayanışma içinde zorlukları aşalım" dedi.

Migros işçisi Gülabi Aksu için Cumhurbaşkanlığı da devrede: Kendisine ulaştık, dayanışma içinde olalım!

Migros'un İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki deposunda çalışırken yüzde 8'lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatan DGD-SEN üyesi 257 işçi, işten çıkarılmıştı. İşçiler eylemlerine, Tuncay Özilhan'ın Beykoz'daki evinin önünde devam etti.

Eyleme müdahale eden polis, çok sayıda işçiyi ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Migros'ta çalışan Gülabi Aksu'nun gözaltı aracında kameralara yansıyan göz yaşları gündem oldu.

Migros işçisi Gülabi Aksu için Cumhurbaşkanlığı da devrede: Kendisine ulaştık, dayanışma içinde olalım!

Son Dakika Güncel Migros işçisi Gülabi Aksu için Cumhurbaşkanlığı da devrede: Kendisine ulaştık, dayanışma içinde olalım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Kamil Toygar : Bu sadece milyonlarca vatandaşımızdan biri insanları bu hale acaba Migros mu getirdi 0 0 Yanıtla
  • Melike UÇAK ALDATMAZ: Migrostan başka yerden alışveriş yapmazdım ama artık önünden bile geçmem. Emeği kutsal elleri nasırlı işçisine sahip çıkmayan korunaklı villasının duvarlarının arkasında Gülabi aksu nun gözyaşlarını kelepçeli elleri ile silmesini izleyen insanların ürünleri ne evime girer ne boğazımdan geçer. Halk olarak işçinin yanındayız. Emekçinin alninin terine hiçbir şeyi degismeyiz. 0 0 Yanıtla
  • erdemir : mikrosu kapatın o vatan haini.bir şirket. 0 0 Yanıtla
  • Necati Kaya: Ayni duyarliligi saglik emekcileri icin gostersene. Khk lılar,Eyt liler icin gostersene.polis bir gosteride uzerlerine saldırıyor. Sade gostermelik,o da migrosu yandaş olarak dusunmediklerinden. 0 0 Yanıtla
  • Muharrem Ayten: tutuklatan da arayanda aynı hükümet bu nasıl iş millet tepki gösterince geri vites 0 0 Yanıtla
  • Cengiz Mertoglu: Zaten kampanya başlatılmış artık migrostan alış veriş yok sakız bile almayacağız büyük ilgı var başarılar dileriz... 0 0 Yanıtla
  • Harun Şahin: Bu zammı vermeyen patronlara terskelepçe takacaksın 0 0 Yanıtla

Advertisement