Milan'dan şaşırtan UEFA hamlesi: Bizi men edin - Son Dakika
Spor

Milan'dan şaşırtan UEFA hamlesi: Bizi men edin

İtanya devi AC Milan, yapılan transfer harcamaları yüzünden kulübe yaptırım uygulanması yerine doğrudan UEFA Avrupa Liginden men edilmek için UEFA'ya başvuru yaptı.

20.06.2019 09:37  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA ile yaptığı FFP anlaşmasını ihlal eden ve ağır yaptırımlar ile karşı karşıya kalan AC Milan, daha sert cezaların önüne geçmek ve ekonomisini toparlamak için bir sezon daha kazanmak adına UEFA'ya bu konuda bir başvuru yaptı.

HARCAMALARI KISMAYIP AVRUPA'DAN MEN İSTEDİLER

UEFA'nın "Kulüpler üç yıl içerisinde maksimum 30 milyon euro zarar edebilir" kuralını bozarak 3 yıl içerisinde yaklaşık 187 milyon euroluk transfer harcaması yapan AC Milan'da kulüp müdürü Ivan Gazidis (Arsenal'in eski kulüp müdürü), İsviçre'de UEFA ile yaptıkları görüşmede bu sezon kendilerine herhangi bir transfer kısıtlaması yaptırımı uygulanmamasını, bunun yerine UEFA'dan men edilmesini talep etti ve bu talep sırasında da AC Milan'ın bir yıl içerisinde alacağı tüm önlemleri 52 sayfalık rapor halinde yetkililer ile paylaştı.

Milan'dan şaşırtan UEFA hamlesi: Bizi men edin

MILAN GİTMEZSE TORINO GİDECEK

AC Milan'ın başvurusunu değerlendirmeye alan UEFA, kısa bir süre içerisinde bu talebe cevap verecek ve UEFA'nın vereceği bu karar diğer kulüpler açısından da emsal olarak gösterilecek. İtalya Serie A'da 2018-2019 sezonunu 7. sırada bitiren Torino, AC Milan'ın UEFA'dan men edilmesi durumunda önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

KULÜP ÇIKMAZA GİRDİ

Nisan 2017'de Silvio Berlusconi tarafından Çinli bir konsorsiyum olan Sino-Europe Investment Management Changxing'e satılan Milan, finansal krizi aşabilmiş değil. Kulübü 30 yıldan aşkın süre elinde bulunduran Berlusconi, kırmızı-siyahlıların yüzde 99,3'ünü Çinli konsorsiyuma devrederek Milan'a 740 milyon Euro kazandırmasını öngörmüştü. Ancak işler istedikleri gibi gitmedi ve kulüp büyük bir çıkmaza sürüklendi.

Milan\'dan şaşırtan UEFA hamlesi: Bizi men edin

Son Dakika Spor Milan'dan şaşırtan UEFA hamlesi: Bizi men edin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Köşe yazarı: Milanın ekonomik ve prestij kazanım elde etmesi için bir iki sefer şampiyonlar ligine gitmesi gerekiyor. Elinde kalan son iki yıldız futbolcuyu 2012 yılında yitirdi ve daha da eski günlerine dönemedi. Bu saatten sonra da juventusun hegemonyasını yıkması çok zor. Fakat inter roma napoli ile rekabetini geliştirme şansı var. Birkaç doğru hamle ve mutlaka şampiyonlar ligine katılım hakkı şart. Türkiyede fenerbahçenin 11 yıldır şampiyonlar ligine gidememesi bakın ne hale getirdi. Taraftardan para dileniyorlar ve olumsuz tabloyu gören yabancılar fenerbahçeye transfer olmaya yanaşmıyorlar. 7 0 Yanıtla
  • Menemenci İsmail: Men ederim seni Yumurta kırarım Menemen ederim seni Şimdi biri çıkar der ki Doğrusu melemen O zaman durma İsot ekle hemen 2 5 Yanıtla
    Ali: Bu kadar çok çalışma kardeş. Git bi tatil yap 10 0
  • Reis: İtalyan futbolnun kendini resetlemesi lazım bayağı gerilediler ve vasatlaştılar şuan en prestijli lig premier lig sonra ispanya ve almanya ikinci sırada hadi yine juve nin hatrına 3 italya olsun bence 4 son yıllarda türkiye puan dağılımı ve mücadele son seviyede idi 2 1 Yanıtla
    inde: En prestijli lig ingiltere de. 0 0
  • Sahin: Itanya devlettimi o hangi devletya hersey cok guzel olucak 0 0 Yanıtla

Advertisement