Mühürlenen İşyerinde Mahsur Kaldığı İddiasıyla Polise Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Mühürlenen İşyerinde Mahsur Kaldığı İddiasıyla Polise Başvurdu

Mühürlenen İşyerinde Mahsur Kaldığı İddiasıyla Polise Başvurdu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde zabıta ekipleri, Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Aydın Karadağ'a ait işyerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi.

20.08.2013 15:33

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde zabıta ekipleri, Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Aydın Karadağ'a ait işyerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi. Karadağ, kendisi içerideyken kapıya mühür vurulduğunu ve mahsur kaldığını iddia ederek polisten yardım istedi. Karadağ, polisin tutanak tutmasının ardından mührü bozarak işyerinden çıktı.

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçen 9 Nisan'da CHP'den istifa eden Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Aydın Karadağ'ın, Kepez Mahallesi'nde elektrik malzemeleri satışı yaptığı mağazayı ve yanında bulunan farklı kişilere ait 2 işyerini, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları bulunmadığı gerekçesiyle dün mühürledi. Karadağ, iddiaya göre, bu sabah kapıdaki mührü bozarak içeriye girdi. Bunu öğrenen zabıta, işyerini yeniden mühürlerken, Aydın Karadağ hakkında da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Aydın Karadağ, mühürleme işleminin oğlu Samet Karadağ ile içeride oldukları sırada yapıldığını ve mahsur kaldıklarını iddia ederek polisten yardım istedi. Gelen polis ekibi, mührü sökme yetkilerinin bulunmadığını belirtirken, olayla ilgili tutanak tuttu. Bu sırada, Belediye Meclis Üyesi Ak Partili Yusuf Kalay ile diğer bağımsız belediye meclis üyeleri de gelerek Aydın Karadağ'a destek oldu. Karadağ, polisin kapının altından uzattığı tutanağı imzaladıktan sonra mührü sökerek oğlu ile dışarıya çıktı.

Karadağ, içeride tadilat yaparken 40 kişilik zabıta ekibinin gelip işyerini üzerlerine mühürlediğini iddia etti. İçeride mahsur kaldıklarını belirten Karadağ, "Burada elektrik malzemesi satıyoruz. Başka hiçbir şey yapmıyoruz. 40 kişilik bir baskın. İçeride birisi olup olmadığına bakmadan işyerimizi mühürlediler. Ben ekmek kavgası veriyorum burada. Personel çalıştırıyor, vergi veriyorum" dedi.

'ALIŞVERİŞ YAPILIYORMUŞ'

Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık ise işyeri sahibinin kapıdaki mührü sökerek suç işlediğini söyledi. Mühürleme işlemi sırasında işyerinde kimsenin olmadığını ileri süren Başkan Posbıyık, "Dün burası mühürlenmişti. Bu sabah mührü bozup içeriye girmişler. Bu çok ağır bir suçtur. Hemen müdahale ettik ve yeniden orayı mühürledik. Zabıta gittiğinde içeride alışveriş yapılıyormuş. Zabıtayı görünce hepsi kaçmış. İçeride kimse yoktu. Herkes kaçtı" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mühürlenen İşyerinde Mahsur Kaldığı İddiasıyla Polise Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement