Neriman Kutlugün hayatını kaybetti! - Son Dakika
Magazin

Neriman Kutlugün hayatını kaybetti!

Neriman Kutlugün hayatını kaybetti!

Klasik Türk müziğinin önemli seslerinden TRT ses sanatçısı Neriman Kutlugün'ün, 7 gün önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

31.10.2016 08:32  Güncelleme: 08:33

Onur Akay, sanat camiasından yine duyulmayan bir ölüm haberi verdi

Türkiye'nin en eski taş plak şirketlerinden biri olan Sahibinin Sesi'ne okuduğu plakları ile üne kavuşan, TRT İzmir Radyosu Türk sanat müziği ses sanatçısı Neriman Kutlugün, 88 yaşında hayatını kaybetti. Ses sanatçısı Onur Akay, Kutlugün'ün 23 Ekim 2016 tarihinde vefat ettiğini Instagram adresinden duyurdu.

Uykularım kaçtı!

Onur Akay, "Yazmak lazım! Musiki camiasından kimsenin haberi olmadı… Posta Gazetesi yazarı Erkut Can, 23 Ekim 2016 tarihli köşesinde bana, 'ÖHA (Ölüm Haber Ajansı)' demişti. Klasik Türk müziğinin önemli seslerinden Neriman Kutlugün'ü, 23 Ekim'de kaybettik ve bende o yazıdan dolayı yazmadım. Erkut Bey'in yazısından rahatsız olmadım ama sanatçımızın ölümünün üzerinden 1 hafta geçti, kimse duymadı ve benimde uykularım kaçtı. Ünlü besteci Arif Sami Toker'in öğrencisi olan sanatçımız, aynı zamanda kadın bestecilerimizden biriydi. Mekânı cennet olsun inşallah. Arşivimde bulunan ve maziye bir bakıver diyen bu fotoğraf, 28 Haziran 1959 yılında Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda bir konserde çekilmiş. Hanımlarda, soldan sağa 3. sırada Neriman Kutlugün yer alıyor. Fotoğrafta kimler yok ki! Erkek solistlerin arasında Bekir Sıdkı Sezgin, Alâaddin Şensoy, Mustafa Erses, ud çalan Yusuf Nalkesen ve değerli hocam Necdet Varol ise yönetiyor." notunu düştü. İzmir Radyosu kanun sanatçılarından ve konservatuvar öğretim üyelerinden merhum Mehmet Kutlugün'ün eşi olan sanatçının cenazesinin, 24 Ekim 2016 tarihinde Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nden kaldırıldığı öğrenildi.

Neriman Kutlugül kimdir?

Turhan Taşan'ın Kadın Besteciler kitabında yer alan bilgilere göre, 15 Ekim 1928 tarihinde İstanbul Laleli'de dünyaya gelen Neriman Kutlugün, besteci Arif Sami Toker'den musiki dersleri aldı. 1954 yılında TRT İzmir Radyosu'nun sınavlarına girerek kazanan Kutlugün, stajyer olarak radyoya alındı. Dört yıl sonra Mesut Cemil Bey başkanlığındaki sınavda, birinci sınıf ses sanatçılığına terfi ettirildi. 1981 yılında kendi isteği ile TRT İzmir Radyosu'ndan emekli olan sanatçının TRT repertuarında yer alan besteleri vardır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Neriman Kutlugün hayatını kaybetti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement