Öğrencilerden Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Kutlu Doğum Programı

Öğrencilerden Kutlu Doğum Programı

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Kazan Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerince özverili bir çalışma sonucu Kutlu Doğum Programı düzenlediler.

21.04.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Kazan Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerince özverili bir çalışma sonucu Kutlu Doğum Programı düzenlediler. Hazırlık programının tamamını öğrenciler hazırlarken, öğretmenleri ise ilk kez uzaktan seyredip, öğrencilerinin başarılı çalışmalarını heyecanlı bir şekilde izlemekle yetindiler.

Hazırlık aşamasından grupların oluşturulması ve hangi öğrencinin ne okuyacağı, Hz. Peygamber'in hangi sözlerine yer verileceği gibi programın tamamını öğrenciler belirledi. Kazan Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerince hazırlanan Kutlu Doğum programında, öğrencilerin, Hz. Peygambere (sav) olan sevgilerini gösteren sahneler izleyenler tarafından büyük beğeni aldı. Gösterilerin sokağa taştığı kutlamalarda, öğrenciler Hz. Peygamberin (sav) sözlerinin yer aldığı dövizleri, şövalyelere dizerek yol boyunca sergilediler. Kazan Belediyesi de etkinlik süresince programın manevi havasına uygun olarak gül esansı sıktı.

Hz. Peygamber'in sözlerinin yer aldığı küçük kağıtları kurdalelerle sararak velilere dağıtan öğrenciler, grup halinde söyledikleri ilahilerle sevgiyi, sema gösterileri ile hoşgörüyü, veda hutbesi oratoryosu ile de Hz. Peygamberin (sav) insanlara son mesajını ilettiler. Öğretmeler de velilerin arasına karışıp, öğrencilerin heyecanına ortak oldular. Haftalar öncesi başlayan hazırlıklarda, öğrenciler programın tüm aşamalarını kendi aralarında belirlediler. Veliler de çocuklarının hazırladığı gösterileri cep telefonları ile çekerek ölümsüzleştirdiler.

Programı izleyen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı konuşmada, "Allah'a Hamdolsun, bin yıl sürecek denilen 28 Şubat sürecinden bugün inançlı, geçmişini iyi tanıyan, geleceğine umutla bakan, tarihi ve dini değerlerine saygılı bir gençliğin yetişmesinden büyük bir gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement