Ömer Halisdemir'e "darbeci" demişti! İYİ Partili yönetici Songül Sarıtaşlı partiden istifa etti - Son Dakika
Politika

Ömer Halisdemir'e "darbeci" demişti! İYİ Partili yönetici Songül Sarıtaşlı partiden istifa etti

15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'e "darbeci" diyen İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı, üzgün olduğunu belirterek İYİ Parti'den istifa etti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı Sarıtaşlı, ifadesinin ardından serbest kaldı.

27.07.2021 17:08  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı, 15 Temmuz ile ilgili yaptığı paylaşımda " Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Halis Demir olduğunu da biliyorsunuz değil mi" yazdı. Tepkilerin ardından Sarıtaşlı önce paylaşımını sildi, ardından da hesabını kapattı.

ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETTİ

Paylaşım sonrası hakkında soruşturma açılan ve kesin ihraç istemiyle partisi tarafından disipline sevk edilen Uğur Songül Sarıtaşlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Sarıtaşlı açıklamasında, "Gerçekten çok üzgünüm. Kabul edilemez hatamdan ötürü binlerce kez özür diliyorum. Herkesin affına sığınarak; hatamın şahsi olduğunu, mensubu olduğum teşkilatı bağlamadığını ve teşkilatımı zor durumda bıraktığını gördüğüm için parti üyeliğimden istifa etmiş olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

Ömer Halisdemir'e 'darbeci' diyen İYİ Partili yönetici Songül Sarıtaşlı istifa etti

SAVCILIK İFADESİNİN ARDINDA SERBEST BIRAKILDI

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı da Sarıtaşlı hakkında soruşturma başlatmıştı. Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Sarıtaşlı'nın polis ifadesi de ortaya çıktı. Sarıtaşlı'nın savcılık talimatıyla polise verdiği ifadesinde, "2016 yılında darbe girişimi olduğundan beri yazılı ve görsel medyayı yakından takip ederek, darbeyle ilgili her türlü haberi okudum. Bir sürü bilgi kirliliği olduğunu gördüğümden dolayı bu şekilde yorum yaptım. Semih Terzi'yi de Ömer Halisdemir'i de tanımam. Yaptığım yorumdan dolayı pişmanlık duyup önce paylaşımımı sildim, daha sonra da hesabımı kapattım. 24 yıldır aktif olarak siyaset yapıyorum, ilk kez böyle bir hata yaptım" dediği öğrenildi.

Ömer Halisdemir'e 'darbeci' diyen İYİ Partili yönetici Songül Sarıtaşlı istifa etti,
Ömer Halisdemir\'e "darbeci" demişti! İYİ Partili yönetici Songül Sarıtaşlı partiden istifa etti

Son Dakika Politika Ömer Halisdemir'e 'darbeci' demişti! İYİ Partili yönetici Songül Sarıtaşlı partiden istifa etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi
    08:14 İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü ve Bina Sahibi İfade Verdi
    07:58 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü ve Bina Sahibi İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka, ifadelerinde detayları paylaştı. Braka, CHP'li kişilerle görüşmelerin avukatları aracılığıyla gerçekleştiğini belirtirken, Yılmaz ise parayı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'ten aldığını söyledi.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi
    05:42 Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Şaphane İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kaymakam İsmail Karakoç, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve Ramazan ayının öneminden bahsetti.


Advertisement