Orhan Eriman En Absürt 10 Patenti Derledi - Son Dakika
Ekonomi

Orhan Eriman En Absürt 10 Patenti Derledi

Orhan Eriman En Absürt 10 Patenti Derledi

Markiz Patent Genel Müdürü Orhan Eriman bu zamana kadar alınmış en absürt patentleri derledi.

23.01.2017 14:13  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Markiz Patent Genel Müdürü Orhan Eriman bu zamana kadar alınmış en absürt 10 patenti derledi. İşte o patentler;

1- Butt Master – Kalça Uzmanı


Squat yapmadan aynı şekilde kalça kaslarında yürürkende direnç oluşturup, farkında olmadan insan bedenini şekle sokan bir egzersiz aleti tasarımı.

2- Rain Dome – Yağmur Barığanı


İnsanların yağmuru yüzünde hissedebilecekleri fakat ıslanmayacakları, saçlarının bozulmasını engelleyen buluş. Hava deliği sayesinde yağmurun kokusunu bile soluyabilir, yinede ıslanmazsınız.

3- Rain Curtain – Yağmur Perdesi


Yağmurda ıslanmayı sevmeyenler için tüm bedenlerini saran ve kafalarında taşıyabilecekleri, ellerini kullanmadan bu sorunu çözebilecekleri bir buluş tasarımı. Kalabalıkla teması sevmeyen insanların da tercih nedeni olabileceği belirtilmiş.

4- Findertip Toothbrush – Parmak Tipi Diş Fırçası


Parmağa geçirilen plastik eldivenlerle aynı malzemeden yapılan çok amaçlı bir ürün. Ağızdaki en hassas noktalara kadar ulaşarak iyi bir temizlik yapabileceğini iddia etmiş mucit. Bebeklerin ağzılarında bile kullanılabilir olduğu belirtilmiş, sinir uçlarına kadar diş fırçalamayı hissettiren bir icat.

5- Doggie Luggage – Köpek Bavulu


Köpeğinizi ve bazı küçük eşyalarınızı içine yerşleştirdiğiniz bir taşıma teçhizatı. Köpeğiniz eşyalarınızı taşıyabilir, siz köpeğinizi bu buluşla daha rahat bir yere götürebilirsiniz demiş mucit.

6- Knee Skates – Diz Pateni


Paten kaymaya yeni bir bakış açısı getiren buluş, insanlara dizleri üzerinde kayma ve yandaki kollarla yön verme kaabiliyeti sunmakta. Ayrıca ayakkabı çıkarıp giyme sıkıntısı olmayan bu patenle yürüyebilirsiniz.

7- Big Ash Bip – Büyük Küllük


Araba kullanırken sigara içmenin bir çok sakıncası vardır. Örneğin sigaranızdan düşen bir külün kucağınızı yakması olasıdır. Bu buluş bunu engellemek için yapılmış, ellerinizi kullanmadan dudaklarınızla külü dökebileceğiniz bir buluş. Araba dışında da kullanılabilir.

8- Motorized Picnic Table – Motorlu Piknik Masası


Bu piknik masası tasarımı, hareketinim sağlayan teker ve motor sistemine sahip. Bir yerden başka bir yere yolculuk yaparken, masanın etrafında ailenizle piknik yapabilirsiniz.

9-Kissing Shield – Öpüş Kaplaması


Öpüşmeyi seven ve sterilazyona dikkat eden insanlar için icat edilmiş bir buluş. Özellikle politikacıların seçim dönemlerinde bebekleri öperken kullanmaları öneriliyor.

10- Baby Cage – Bebek Kafesi


Bebeklerin anne ve babasıyla güvenli şekilde uyumasına yarayan alet, insan ağırlığını kaldırmaya dayanıklı ve bebeğin güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Son Dakika Ekonomi Orhan Eriman En Absürt 10 Patenti Derledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement