Orman Yangını Gibi Tatbikat - Son Dakika
Güncel

Orman Yangını Gibi Tatbikat

Orman Yangını Gibi Tatbikat

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tatbikat için hazırlanıp yangın çıkarılan mini orman kısa sürede başarıyla söndürüldü.

06.06.2012 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tatbikat için hazırlanıp yangın çıkarılan mini orman kısa sürede başarıyla söndürüldü.

Tatbikat öncesi Uludağ Cumalıkızık sırtlarında geçen yıl yangın çıkan sahada Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ile birlikte açıklama yapan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "2011 yılında Bursa genelinde toplam 73 yangın çıktı. 177 hektar alanımız zarar gördü. Bunların 15 hektarı tepe yangını dediğimiz, ağaçların büyük zarar gördüğü yangındır. Geri kalanı örtü yangını diye tabir ettiğimiz, ağaçların büyük zarar görmediği yangınlardır. Uludağ'da çıkan yangının sizin zannettiğiniz kadar büyük olmadığını dile getirdik. Yangının ardından 2012 yılında sizi yangın alanına getirerek zararın ne kadar az olduğunu göstermek istedik. Nitekim burada hiç yangın çıkmamış gibi" dedi.

Ormanlarda yangın çıkmaması için dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Coşkun, "Artık insanları rastgele kestane toplamaya göndermeyeceğiz. Belirli alanlarda kestane toplanacak ve belirli kişilere tahsis edilecek. Kimin orada kestane topladığını bileceğiz. İnsanlar ormana rastgele girdiği zaman, geçen yıl yaşadığımız Uludağ yangını gibi yangınlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu sene böyle bir uygulamaya geçeceğiz. 60 kadar yangın söndürme aracımız, 450 yangın işçimizle müdahale ediyoruz. Ama aslolan yangın çıkmadan müdahale etmektir" dedi.

Yangının çıktığı yerde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ise, "Uludağ'da geçen yıl yanan bölgedeyiz. Sanki burada hiç yangın çıkmamış gibi. Gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz" dedi.

Ardından tatbikat gereği gerçek çam ağaçlarından oluşturulan mini orman ateşe verildi. Köpük ve su ile müdahalenin ardından yapılan soğutma çalışmalarıyla tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman Yangını Gibi Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement