Ortaöğretimde Başörtüsü Serbestliği Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Ortaöğretimde Başörtüsü Serbestliği Devam Edecek

Danıştay 8. Dairesi, ortaöğretimde başörtüsü serbestliği getiren yönetmelik hükmünün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

29.04.2015 13:00  Güncelleme: 16:03

Danıştay 8. Dairesi, ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin ilgili hükmünün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİYETİNE İTİRAZ EDİLMİŞTİ

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ortaöğretimde başörtüsü serbestiyetine itiraz etmiş, yönetmeliğin iptali istemiyle Danıştay'a başvurmuştu.

Çocuğu ortaöğretimde okuyan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ortaöğretimde başörtüsünü serbest bırakan, Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin birinci maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

"TÜRK MİLLİ EĞİTİMİN GEREKLERİNE VE LAİK EĞİTİM SİSTEMİNE AYKIRI" İDDİASI

Dava dilekçesinde, yönetmeliğin birinci maddesinin, Türk milli eğitiminin gereklerine ve laik eğitim sistemine aykırı olduğu iddia edildi.

"HUKUKA UYGUN"

Davalı Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın savunmalarında özetle, Anayasa'nın "din ve vicdan hürriyeti"ni düzenleyen 24 ve "eğitim ve öğrenim hakkı"nı düzenleyen 42. maddeleri ile uluslararası sözleşmelere aykırılık taşımayan dava konusu düzenlemenin hukuka uygun olduğu ileri sürüldü.

DÜZENLEMENİN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI İSTEMİ REDDEDİLDİ

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 8. Dairesi, düzenlemenin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Dairenin kararında, İdari Yargılama Usulü Kanunu'na göre, idari işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç veya olanaksız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması koşullarının birlikte gerçekleşmesi durumunda yürütmenin durdurulmasına karar verileceği kuralının yer aldığı hatırlatıldı.

Kararda, davada bu koşulların birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verildiği bildirildi.

Danıştay 8. Dairesi, davayla ilgili esas incelemesini daha sonra yapacak.

Ortaöğretimde Başörtüsü Serbestliği Devam Edecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ortaöğretimde Başörtüsü Serbestliği Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • Akıl var mantık var: Bana başörtülü bir bilimadamı gösterin? Yok okumuyorlar, başörtüsü dinde yoktur, kimse çıkıp dinimizin emri diyemiyor yok çünkü 35 39 Yanıtla
  • kofıkcı: akp yle yola devam gerısı boş 22 14 Yanıtla
  • Laz uşağı: İrana gidin. Burası Atatürk ün Türk cumhuriyeti. DEFOLUN YOBAZLAR. CANIBIZ 8 25 Yanıtla
  • dimi: yani yine chp dinle basortuyle kapaliyla urasiyor huylu huyun dan vaz gecermi ikdidara bi gelseler turkiyeyi 15 yilgeriye goturucekler imamhatiplerin onunu tekrar kapaticaklar urasicaklar da urasacaklar dinsjzler 14 16 Yanıtla
  • tesetturcü: yeni doğan bebelerede başörtü şart başı kapayın gerisini koy verin gitsin 12 15 Yanıtla
  • Leyla Tak Tak: YETER AKP YETER takan takar takmayan bakar 16 10 Yanıtla
  • davut: Başörtüsü hoş ama AKP boş... Çünkü onu menfaatlerine geldiği için savunuyorlar 20 5 Yanıtla
  • dimi: chp zihniyeti hadi hepberaber alkisliyoruz 18 5 Yanıtla
  • Afşin: İnanç düşmanları kendini birde Özgürlük, demokrasi savaşçısı gibi görme ve göstermeleri yokmu. Sane ne köftehor benim kızımın nasıl giyeceginden 18 3 Yanıtla
  • SELANİKLİ: Başörtülü kızların başı göğe değer artık! Uyanın kızlar size faydası yok bu işlerin . Sizi kapatıp emellerine alet edecekler haklarınızı gaspedecekler! 3 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement