Özbal Çelik Boru İmkb'de İşlem Görmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Özbal Çelik Boru İmkb'de İşlem Görmeye Başladı

En yüksek fiyattan talep gören Özbal Çelik Boru İMKB'deki gong töreniyle işlem görmeye başladı

28.07.2011 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbal Çelik Boru A.Ş.'nin geçtiğimiz hafta içinde halka arz ettiği hisseleri yatırımcılardan en yüksek fiyattan talep gördü. Şirketin hisseleri bugün İMKB'de yapılan törenle ÖZBAL koduyla işlem görmeye başladı.

Petrol doğalgaz ve su boru hatları başta olmak üzere dünya çapında projelere imza atan Özbal Çelik Boru A.Ş. Global Menkul Değerler'in liderliğinde gerçekleştirilen halka arzın ardından borsada işlem görmeye başladı. Halka açıldığı ilk gün yatırımcıların büyük ilgisi nedeniyle bir saat gibi kısa sürede tükenen şirketin hisse senetleri İMKB'de yapılan "gong töreniyle" borsa ekranlarındaki yerini aldı.

Törene İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Özbal Çelik Boru Yönetim Kurulu Başkanı Yücehan Öztüre, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tufan Ballı, Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan Öztüre, Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Öztüre ve davetliler katıldı.

Yücehan Öztüre törende yaptığı konuşmada, borsa yatırımcılarının şirketlerine gösterdiği güvenden ve halka arzın en yüksek fiyattan gerçekleşmesinden son derece mutluluk duyduklarını söyledi. Öztüre, "3 kıtada pek çok projeyi hayata geçiren Özbal Çelik Boru'ya borsa yatırımcısının gösterdiği ilgiyi hak etmek için bugünden sonra çok daha fazla çalışacak ve şirketimizi daha da büyüteceğiz. Halka arzdan aldığımız enerjiyle başta Nabucco olmak üzere pek çok projede çok daha güçlü yer almak için çalışacağız" dedi.

"BÜYÜK İHALELERE KATILACAĞIZ"

Halka arzdan elde edilecek fonla yurt içi ve yurt dışındaki büyük ihalelere katılacaklarını belirten Öztüre, böylece hammadde alımlarında peşin ödeme avantajı ile maliyetlerini daha da düşüreceklerini ve bu durumun da bilançolarına olumlu yönde yansıyacağının altını çizdi.

Özbal Çelik Boru'nun yüzde 34.08 hissesinin halka arzında 7 milyon lira nominal değerli pay tavan fiyat olan 4.10 TL'den satılırken, şirket 28.7 milyon lira halka arz geliri elde etti. Halka arza aracılık eden Global Menkul Değerler tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilen halka arz sonuçlarına göre, bin 445 yerli gerçek kişi yatırımcı, 6 tüzel kişi yatırımcı, 2 yatırım ortaklığı, 6 fon, 1 diğer ve 7 gerçek yabancı yatırımcı, 1 tüzel yabancı yatırımcı toplam 7 milyon lira nominal değerli payın alımını gerçekleştirdi.

Özbal Çelik Boru Mart ayında açılışı yapılan üçüncü fabrika yatırımıyla yıllık 75 bin ton olan üretimlerini 150 bin tona, istihdamlarını ise 256 kişiye çıkardı. 16 bin metrekare kapalı alana kurulan fabrika Türkiye'nin en yeni teknik altyapıya sahip spiral kaynaklı çelik boru üretim tesislerinden biri durumunda. Bir yılda üretim kapasitesini yüzde 100 artıran şirketin 31 Aralık 2007 – 31 Mart 2011 tarihleri arasında bilanço büyüklüğündeki artışsa 5,8 kat olarak gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özbal Çelik Boru İmkb'de İşlem Görmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement