Özden Örnek ve Şükrü Sarıışık Cezaevinden Çıktı - Son Dakika
Güncel

Özden Örnek ve Şükrü Sarıışık Cezaevinden Çıktı

Tahliye olan Balyoz davası sanıklarından emekli Oramiral Özden Örnek ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık cezaevinden çıktı.

19.06.2014 21:09

Tahliye olan Balyoz davası sanıklarından emekli Oramiral Özden Örnek ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık cezaevinden çıktı.

Silivri Cezaevi'nden çıkan emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, gazetecilere bir açıklama yaptı. Adaletin yerini bulduğunu belirten Sarıışık, "Tüm insanlık için ve ülkemiz için faydalı olur inşallah. Hepimiz bu sıkıntıları birlikte yaşadık. Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Tahliye beklentisi içinde olduklarını belirten Sarıışık, "Benim 3 yıl 7 aylık tutukluluk sürem var. 3 yıl 7 ay hiç hak etmediğimiz bir cezaevi sürecini yaşadık. Bunu çok bekledik. Ama adalet en sonunda yerini buldu. Geç olmakla birlikte hepimizi mutlu eden bir karar alındı. Sonuçta özgürlüğümüze kavuştuk. Kumpasın kimler tarafından yapıldığını, nasıl organize edildiğini, neler olduğunu bütün Türk milleti biliyor. Bu konuda aleyhimize çalışanlar en sonunda onlar da bu konuyla ilgili ayrıntılı olarak açıklamalarda bulundular, yanıldıklarını anladılar. O da onlar bir erdem. İnşallah tüm milletimiz bu haksız davanın ayrıntılarını öğrenir ve ülke için bir daha böyle olaylar olmaz" diye konuştu.

Cezaevinden çıkan emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy ise, cezaevindeyken dünyaya gelen İnanç isimli bebeğiyle birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Cezaevinden çıkan Özden Örnek ise kararın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

8. Kolordu eski Komutanı Mustafa Korkut Özarslan, "Herkese teşekkür ediyorum ancak beni terörist diye tutuklayan 10. Ağır Ceza Mahkemesi tutukladığının ertesi günü annem 'oğlum oğlum' diyerek rahmetli oldu. Benim de annem var. Bunun hesabını kim verecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özden Örnek ve Şükrü Sarıışık Cezaevinden Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement