Özel Alev Lisesi’ne, Hermann Hesse Konuk Oluyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Özel Alev Lisesi’ne, Hermann Hesse Konuk Oluyor

Özel Alev Lisesi’ne, Hermann Hesse Konuk Oluyor

Hermann Hesse'nin "Siddharta" Eseri Özel Alev Lisesi'nde Felsefi İnceleme Altında!

29.03.2011 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel ALEV Lisesi'nin, Nobel ödüllü ünlü yazar Hermann Hesse'nin "Siddharta" adlı eserinin felsefi değeri ve güncelliği hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlediği felsefe etkinliği; 5 farklı lisenin katılımıyla 31 Mart 2011, Perşembe günü, saat 14:00'te gerçekleşecek!

Geçtiğimiz yıl Nasreddin Hoca fıkralarının felsefi değeri ve güncelliğini ele alan projenin ikincisi, bu yıl yine Özel ALEV Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, Ulus Musevi Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi ve İstanbul Beşiktaş Atatürk Lisesi'nden Felsefe Kulübü üyesi öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlikte; her okuldan bir öğrencinin yer aldığı öğrenci grubu, proje çalışmalarını sunum haline getirerek arkadaşlarıyla paylaşacak. Öğrenciler çalışmalarında; edebiyat ve felsefe ilişkisi temelinde birey ve bilgelik kavramlarından yola çıkarak, Hesse gibi, insanların benimsediği tüm inanış biçimlerindeki ulusal ayrımları aşan, ortak yanı yakalamaya çalışacaklar.

Öğrencilerin düşüncelerini özgürce ifade etmeleri ve tartışma kültürünü kazanmaları açısından büyük önem taşıyan etkinliğin; okullar arası bir ortaklık oluştururken, öğrenciler arası paylaşımlarla gençlerin vizyonunu genişletmesi amaçlanıyor.

Özel ALEV Lisesi Felsefe Kulübünün ve felsefe öğretmenlerinin aktif rol üstlendikleri "Alman Yazar Hermann Hesse'nin "Siddharta" Adlı Yapıtı" başlıklı felsefe etkinliği; 31 Mart 2011 Perşembe günü, saat 14:00'te Özel ALEV Okulları Konferans Salonu'nda gerçekleşecek. Etkinlikte öğrencilerle paylaşılacak sunum, geçen yıldan farklı olarak ayrıca; 11 Nisan 2011, Pazartesi günü saat 12:00'de Ulus Musevi Lisesinde ve 26 Mayıs 2011, Perşembe günü saat 11:30'da St. Michel Fransız Lisesinde de öğrencilere sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Özel Alev Lisesi’ne, Hermann Hesse Konuk Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement