PRP ve saç mezoterapisi saçı gürleştiriyor - Son Dakika
Advertorial

PRP ve saç mezoterapisi saçı gürleştiriyor

PRP ve saç mezoterapisi saçı gürleştiriyor

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç mezoterapisi ve PRP hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

11.10.2017 12:52
İlandır

Saç mezoterapisi ve PRP saç dökülmesi tedavisinde uygulanan iki farklı tekniktir. İkisinde de saç greftlerinin ve saç derisinin canlandırılarak büyümesi hedeflenir.

Saç dökülmesi tedavisinde mezoterapi ile alınan sonuçlar % 90 ile % 92 oranındadır. Saç dökülmesinin çok farklı türü bulunur. Saç kökü içerisinde ve çevresinde bulunan hormon dengesizlikleri, doğru besin maddelerinin eksikliği ve kan dolaşımının düşmesi sayılabilir. Mezoterapi tedavisi ile doğal saç büyümesinin uyarılması ile saç dökülmesinin durdurulması sağlanır.

Saç mezoterapisi uygulaması

Mezoterapi, yüzeysel mikroenjeksiyonlara, epidermisin hemen altına, hedef dokulara dayalı olan invaziv olmayan bir tekniktir. Mezoterapi; semptomların ve rahatsızlıkların geniş bir yelpazesini hafifleten mezodermiyi uyaran bir tedavidir. Enjekte edilen solüsyon, her hastanın bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen geniş bir mineral yelpazesi, vitaminler, amino asitler, nükleik asitler ve yardımcı enzimler içerebilir.

Saç dökülmesi tedavisinde mezoterapi, tüm dünyada büyük başarıyla kullanılır. Tedavi, profesyonelce yapıldığında ağrısız ve güvenlidir. Genel ya da lokal anestezi gerekli değildir. Tedavinin ardından işe geri dönebilirsiniz. Mezoterapi, doğru materyalleri tam gereken yere (saç kökünün etrafında) verir, böylece; saç folikülü büyür ve hayatta kalabilir, DHT fazlalığı (dihidrotestosteron) nötralize edilir ve kan dolaşımı uyarılır.

Kan dolaşımını artırabilen, iltihaplanmayı azaltabilen, fazla DHT'yi nötralize edebilen, kolajeni uyaran, saç dökülmesini durdurmak ve saç büyümesini teşvik etmek için folikül boyutunu arttıran etkin bir uyarıcı tedavi sistemidir.

Mezoterapi tedavisi uygulama alanının genişliğine bağlı olarak 10 ila 30 dakika arasında sürmektedir. Saç büyümesini teşvik etmek için genellikle en az 10 seans uygulanması gerekmektedir. İlk 2-3 ay boyunca her 2 haftada bir yoğun bir tedavi seansı ile başlanmasını öneririz. Sıklık daha sonra yavaş yavaş azaltılır ve 2-3 ay sonra saç yenilenmesinin sonuçları belirgin hale gelir. Sonuçların muhafaza edilmesi için genelde her 2-3 ayda bir bakım tedavilerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Saç dökülmesinde PRP tedavisi

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları; PRP olarak da bilinen Platelet Rich Plasma tedavisi terapötik saç restorasyon seçeneğidir. PRP, yeni implante edilen ya da aktif olmayan saç foliküllerini uyararak aktif bir büyüme evresine girmesini sağlar. Kanınız, kanamayı durdurmaya yardımcı olan trombosit adlı küçük hücreleri içerir. Trombositler aktive olduğunda doku rejenerasyonunu ve iyileşmesini teşvik eden spesifik büyüme faktörleri içerir. Aynı büyüme faktörleri, saçların büyümesine ya da saç dökülmesinin yavaşlamasına yardımcı olabilir. PRP tedavisinde hiçbir sedasyon ya da ilaç gerekmez. Hedeflenen sonuçların alınması için 9 - 18 aylık bir süresinin geçmesi gerekir.

#GüncelÖztürk #SaçMezoterapisi #PRP #SaçTedavisi

Son Dakika Advertorial PRP ve saç mezoterapisi saçı gürleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement