Roche yılın ilk yarısında kârını % 4 arttırdı - Son Dakika
Güncel

Roche yılın ilk yarısında kârını % 4 arttırdı

Roche, 2016 yılının ilk yarısında net karını yüzde 4 artırarak, 5,5 milyar İsviçre Frangı değerinde kâra ulaştı.

02.08.2016 12:16

Grup satışlarını sabit kurlarda %4,8 arttırarak cirosunu 25 milyar İsviçre Frangı'na yükselten şirketin uluslararası finansal raporlama standardı (IFRS) net geliri ise sabit kurlarda %3, İsviçre Frangı cinsinden %4 arttı. Roche açıkladığı rakamlarla, 2016 yılı büyüme tahminlerini de doğrulamış oldu.

Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden Roche, açıkladığı 2016 yarıyıl finansal sonuçları ile dikkatleri üzerine çekti. Özellikle İlaç Bölümü satışlarını onkoloji ve immünoji ilaçlarından aldığı ivmeyle %4 artırarak 19,5 milyar İsviçre Frangı'na ulaşan Roche, Diagnostik Bölümü satışlarını da, ağırlıklı olarak immünodiagostik ürünler sayesinde %6 oranında arttırdı.

2016 ikinci çeyrekte birçok formülasyonu ve kombinasyonu AB, ABD ve Avrupa Komisyonu'nda ruhsatlandırma onayı alan Roche, son aşama geliştirme çalışmalarında da önemli ilerlemeler kaydederken 2016 yılı içinde Diagnostik'te de ürün portföyünü geliştirdi.

Grubun 2016 ilk yarı performansını yorumlayan Roche CEO'su Severin Schwan şöyle konuştu; "Yılın ilk yarısında, hem İlaç hem Diagnostik Bölümlerimiz tüm bölgelerde iyi bir büyüme sergiledi. İlk kanser immünoterapi ilacımızın lansmanıyla birlikte güçlü bir başlangıç yaptığımız 2016'da ayrıca, ümit verici multipl skleroz (MS) ilacının ABD ve AB başvurularını da tamamlayarak lansmanına doğru önemli bir adım attık. Yarıyıl performansımızı göz önünde bulundurarak, 2016 yılsonunda hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum."

ROCHE'UN 2016 TAHMİNİ DOĞRULANDI

Roche, 2016'da satışların sabit döviz kurlarında düşük ila orta derece, tek haneli bir büyüme göstereceği tahminini sürdürüyor. Hisse başına esas kazancın, sabit döviz kurlarında satışlardan fazla büyümesini hedefleyen Roche, İsviçre Frangı cinsinden kâr payının daha fazla artmasını öngörüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Roche yılın ilk yarısında kârını % 4 arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement