RTÜK'ten Halk TV'ye "MİT" cezası - Son Dakika
Magazin

RTÜK'ten Halk TV'ye "MİT" cezası

RTÜK, Libya'da şehit olan MİT mensuplarının kimliklerini ifşa ettiği gerekçesiyle Halk TV'ye üst sınırdan idari para cezası verdi.

11.03.2020 20:46  Güncelleme: 23:15

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 24 Şubat'taki canlı yayınında, şehit olmuş MİT mensuplarının kimliklerini ifşa ettiği ve bu kapsamda hukukun üstünlüğüne aykırı yayın yaptığı gerekçesiyle Halk TV'ye üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE AYKIRI

Kanal hakkında hazırlanan uzman raporunu görüşen RTÜK, 24 Şubat 2020 tarihindeki canlı yayınında Yaşar Okuyan'ın şehit olmuş MİT mensuplarının kimliklerini ifşa ettiğini ve bu kapsamda hukukun üstünlüğüne aykırı yayın yapıldığını belirledi.

RTÜK, 6112 sayılı Yasa'nın 8. maddesinde yer alan "Yayın hizmetleri; hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz" hükmüne göre televizyon kanalına üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Halk TV'de program yapan eski bakan Yaşar Okuyan, Libya'da şehit olan görev yapan MİT mensubunun kimliğini açıkladı. Kimlikleri gizli kalması gereken MİT mensuplarının isimlerinin açıklanması büyük tepki çekmişti.

RTÜK\'ten Halk TV\'ye "MİT" cezası
Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin RTÜK'ten Halk TV'ye 'MİT' cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Ali: Kimliklerini açıkladıkları istihbaratcilardan bir çok kişiye ve bilgiye ulaşılabilir ve bir çok kişinin hayatı tehlikeye girer bu düpedüz casuslük ve hainliktir 15 3 Yanıtla
  • M: Beyaz tv ye rtük ceza versin!!!!!!!! 5 12 Yanıtla
  • Saçmalık: Adı üstünde Milli İstihbarat Teşkilatı MİT) nasıl oluyorda halk tv kimliklerine ulaşabiliyor ve bu kanal ne dense muhalif kanal oluyor nasıl oluyor acaba ceza vermek için olmasın halk tv tele1 krt tv vs ne dense hep cezalar bu kanallara kesiliyor 3 4 Yanıtla
  • Anonim: RTÜK kadınları hakaret eden Özcan Denize ceza kessin 4 1 Yanıtla
  • kemal: yaşar kaşınma 0 4 Yanıtla
  • Ramazan dk.: Bu kanali kapatin gitsin. 0 1 Yanıtla
  • Anonim: Kadınlara hakaret eden gelsede aşk dizisine ceza kessinler 0 0 Yanıtla
  • Anonim: RTÜK Çorum türküsünü Muğla türküsü gibi kullanan kalk gidelim dizisine ve Erzincan türküsü olan alaca kuşu Muğla türküsü gibi gösteren seferin kızı dizisine ceza kessin ve Muğla kültürünü yok sayan kalk gidelim dizisine ceza kessin 0 0 Yanıtla

Advertisement