Sagra, Sanset Turizm'e Satıldı - Son Dakika
Ekonomi

Sagra, Sanset Turizm'e Satıldı

Sagra, Sanset Turizm\'e Satıldı

Sanset Turizm, TMSF'nin Satışa Çıkardığı Sagra Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 77 Milyon 50 Bin Dolara Satın Aldı.

25.09.2007 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanset Turizm, TMSF'nin satışa çıkardığı Sagra Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 77 milyon 50 bin dolara satın aldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapılan yazılı açıklamada, bugün Sagra Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle 39 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarııldığı hatırlatıldı. Açıklamaya göre, TMSF Binasında yer alan Konferans Salonunda gerçekleştirilen açık artırmada, Sanset Turizm ve Tanıtım Ticaret A.Ş., Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat A.Ş. ile Elvan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. olmak üzere 3 firma yer aldı.

Sagra için Elvan Gıda 13 milyon, Sanset Turizm 45 milyon 550 bin, Doğuş Çay ise 45 milyon 600 bin dolar teklif verdi. Açık artırma, verilen en yüksek teklif olan, 45 milyon 600 bin dolar bedelle başladı.

Toplam 629 kez artırımın yapıldığı açık artırmada, Sanset Turizm’in 70 milyon 50 bin dolar pey sürdüğü anda, Doğuş Çay mola aldı. Verilen molanın ardından devam eden açık artırma, Sanset Turizm ve Tanıtım Ticaret A.Ş.’nin verdiği 77 milyon 50 bin Amerikan doları bedelle son buldu. Pey aralığının 50 bin dolar olduğu ihalede, Elvan Gıda hiç artırımda bulunmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sagra, Sanset Turizm'e Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement