Şair Adnan Satıcı Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Şair Adnan Satıcı Hayatını Kaybetti

Yeni Türkü ve Behçet Aysan Şiir Ödülleri Sahibi Adnan Satıcı Ankara'da Hayatını Kaybetti.

13.02.2007 21:05

Yeni Türkü ve Behçet Aysan şiir ödülleri sahibi Adnan Satıcı, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Satıcı 45 yaşındaydı.

Şair-yazar Adnan Satıcı yaşamını yitirdi. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi gören ve iki ameliyat geçiren Adnan Satıcı, ikinci ameliyatın ardından yoğun bakımda öldü. Satıcı, yaklaşık 10 gün önce karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede ameliyata alınmıştı. Dün gece ikinci bir ameliyat geçiren Satıcı, bu akşam yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da 1962 yılında doğan Satıcı, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Edebiyat öğretmenliğinin yanı sıra yazarlık da yapan Satıcı'nın şiirleri, Edebiyat ve Eleştiri, Evrensel Kültür, Papirüs, Sanat Rehberi, Yarın, Yaşam İçin Şiir, Yeni Düşün, Yeni Olgu gibi dergilerde yayınlandı.

1983 Yeni Türkü Şiir Ödülü ve 1995 Behçet Aysan Şiir Ödülü sahibi Satıcı'nın 1985'te Ülkesiz Şarkılar, 1994'te Yerçekimine Uyan Portakal Çiçeği, 1996'da Dokuzuncu Blues, 1999'da ise Hep Unutur Uzaklardaki adlı kitapları yayımlandı.(ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şair Adnan Satıcı Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement