Samandağ'da Tüpgaz Satan İşyerleri Denetlendi - Son Dakika
Güncel

Samandağ'da Tüpgaz Satan İşyerleri Denetlendi

Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde Tüp gaz satan bakkal, market ve bayilere yönelik denetim gerçekleştirdi.

15.02.2018 11:49

Konuyla ilgili olarak Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından işyeri sahipleri bilgilendirilerek, bakkal ve marketlerde gerekli denetimler yapıldı.

Zabıta Müdürü Önder Şimşek, "Vatandaşların tüpgaz ihtiyaçlarını sadece yetkili dağıtım şirketleri ve bayilerden temin etmeleri gerekmektedir. Tüm uyarılarımıza rağmen kaçak tüpgaz satışı yapan yerler tespit edilmesi durumunda işyeri sahipleri hakkında kanun gereği yasal işlemler başlatılacağının bilinmesi gerekmektedir"

GAZ SATIŞ NOKTALARINA KAMERA ZORUNLULUĞU...

TÜP GAZ SATAN BAYİLERE ZORUNLULUK GETİRİLDİ.

"İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığının yazısı üzerine Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar gereğince, yürürlükteki yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasına ek bir bent eklendi.

Tüp gaz satan perakende satış bayileri iş yerlerinde bundan böyle kamera kayıt sistemi kullanacak Sıvılaştırılmış petrol gazı tüp dağıtım merkezleri ve perakende satış yerleri ile varsa bunların tüp depolamak için kullandığı iş yerlerine giren ve çıkanların tespiti amacıyla kamera kayıt sistemi kurulması zorunluluğu getirildi.

Bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtlar, 30 gün muhafaza edilecek ve yetkili makamlar haricindeki kişi ve kurumlara verilmeyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Samandağ'da Tüpgaz Satan İşyerleri Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement